Савана Смит и Зайон Морено: Отборът, който винаги печели

Вторият сезон на "Клюкарката" може да напомня на оригинала, но предлага съвсем нова дефиниция за "драма".

Димитър Андонов
Димитър Андонов 26 януари 2023

Фотография: HBO Max

Hello, followers. Митко here. Не единственият, но в този случай верен ваш източник за подробностите от скандалния живот на нюйоркския елит. Точно около него продължават да се въртят драмата, блясъкът, сексът, интригите и обратите във втория сезон на "Клюкарката". Завръщайки се в HBO Max, Луна и Моне (Зайон Морено и Савана Смит) плуват в океан от семейна драма и показват изключително непозната страна от характерите си. Потвърждението за истинността на думите ми не се крие в тайнствен Instagram пост, а в специалната среща с тях, която имахме удоволствието да осъществим малко преди премиерата. You know you love them.

Клюкарката

"Забавлявахме се много, докато снимахме епизодите, така че се предполага да са забавни и за гледане"

Какво ви впечатли в историите на Моне и Луна, когато получихте първия сценарий за новия сезон?

Савана Смит: Сцената, в която Моне буквално избухва в сълзи. Радвах се да я видя, защото в началото придобиваш съвсем скромна представа за това коя е тя. Не видяхме нюанси и пластове, а сега ни показва повече емоции и чувства, така че е забавно.

Зайон Морено: Съгласна съм със Савана. Виждаме и страна от Луна, която забелязали до този момент. Тя е уязвима. По средата между Джулиен и Моне, налага ѝ се да навигира между двете си най-добри приятелки.

Савана: Този път има много екшън и много подробности за връзките у дома. Запознаваме се с родителите на Луна и Моне, разбираме защо двете се държат по начина, по който се държат.

Зайон: Вторият сезон е ода към оригинала, но предлага и повече приятелски сцени. Изключвам тези със спречкванията и гадните тактики.

Клюкарката

Беше ли забавно да изиграете тези "спречквания и гадни тактики" една срещу друга, тъй като в началото ви виждаме в два различни отбора?

Зайон: Не бих казала, че сме в различни отбори. Или може би сме?

Савана: Вярно е, че прекарвахме по-малко време заедно на снимачната площадка. Липсваше ми.

Зайон: Знам, ти също.

Савана: В началото има много въпроси. Заедно ли сме? Не сме ли? На чия страна сме?

Зайон: Но пък имахме възможност да играем с други герои. Винаги съм обичала сцените си с Томас, ще видите много сладки моменти между Макс и Луна.

Кой е най-любимият ви моден момент от сезона?

Зайон: Този сезон Луна е доста секси, има някои наистина добри попадения. Определено предлага сексапил.

Савана: Дори в гимназията. Няколко пъти пристигах с въпрос: "Това ли обличаш за училище?". Иначе е трудно да избера за себе си…

Зайон: Знам!

Савана: Може би визията ми за Met Gala. Работих с екипа фризьори и направихме нещо ново за Моне – тази пикси прическа с платиненоруси нюанси. Тоалетът също беше страхотен!

Клюкарката

Виждайки всичко в шоуто, какъв е погледът ви към връзките и социалните мрежи? Какъв съвет бихте дали на публиката?

Зайон: Отнема време. Любовта винаги е някъде там, просто често се оказваме далеч от нея. Ценете хората, които обичате. И не оставяйте социалните мрежи да диктуват стойността на връзките ви.

Савана: Не мога да се появя в Instagram без нещо или някой да ме накара да мисля, че правя по-малко или че самата аз съм по-малко от видяното. Важно е и да имаш социален кръг около теб – хора, които те свалят на земята. Мисля, че със Зайон често го правим една за друга.

Клюкарката

Плановете на Луна и Моне често включват саботаж. Имало ли е обаче момент, в който сте си казвали: "О, аз бих направила абсолютно същото"?

Зайон: Гледайте сезона и ще разберете. Очевидно, не бих тормозила 14-годишно момиче. Аз самата съм била обект на нападки в гимназията, така че не искам някой да се чувства по този начин. Но е имало определени ситуации, в които съм била съгласна с Луна.

Савана: Има момент, в който Моне използва TikTok. (Смее се.) Аз използвам TikTok. Не бих повторила повечето ѝ действия.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЗНАЕТЕ, ЧЕ ОБОЖАВАТЕ ХИМИЯТА НА ТОМАС ДОХЪРТИ, ЕМИЛИ АЛИН ЛИНД И ЕВЪН МОК

Клюкарката

Какво харесвате и какво не харесвате в Луна и Моне?

Зайон: Луна е най-умният човек, който съм играла, имайки предвид крехката ѝ възраст. Харесва ми, че не се забърква в глупави драми. Зряла е, уважавам подхода ѝ към любовта. Учи ме да не се влюбвам прекалено бързо. Проявява и много логика, изглежда страхотно. Не е на ниво Моне, но понякога е лоша към хората.

Савана: Какво харесвам в Моне? Момичето е отдадено, не се отказва. Не спира, докато не получи онова, което иска. А ако все пак не го получи, веднага се насочва към следващия си план, който обикновено включва саботаж и отмъщение. Уважавам факта, че има сериозна работна етика. Не бих казала, че е най-лоялният човек, не харесвам това. Лесно може да "отпише" някого, когото познава от дълго време и е бил важен за нея, но пък се води от страстта.

Клюкарката

Няколко думи за тези, които все още не са започнали сериала…

Зайон: Забавлявайте се. Не забравяйте, че е сатиричен. Не представя тип мислене, към който да се стремите.

Савана: "Сатиричен" е перфектно определение, не мисля, че сме го използвали досега. Това е сериал, който да проследиш с най-добрите си приятели, на дивана, с котката, с чаша червено вино. Забавлявахме се много, докато го снимахме, така че се предполага да е и забавен за гледане.

Гледайте всички епизоди на "Клюкарката" в HBO Max.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA