Лукс и стил: Скутер Vespa, само че Dior...

Духът на свободата и движението е силно изразен в новата творческа колаборация между Dior и Vespa. Не, не се шегуваме...

Колаборациите във висшия моден свят понякога предизвикат възхищение, а друг път ни учудват до безкрай. Ако не сте предполагали, че Dior и Vespa може да пуснат на пазара съвместно разработен продукт, значи сте в сериозна грешка. Ето че френската модна къща обединява сили с италианския бранд, за да създаде изключителен скутер и гама от подходящи за него аксесоари. Да, точно така, скутер.

Креативният директор на Dior Мария Грация Киури проектира специално лимитирана Vespa 946 - модернизирана версия на скутера, първоначално представен от производителя Piaggio през 2012 г.

"За мен Vespa е свързана с моя град, Рим", споделя тя в официално изявление за иконичното возило, на което можем да видим Одри Хепбърн в "Римска ваканция" от 1953 г. "Имам толкова много щастливи спомени с участието на Vespa. Това е символ на италианския род, който е тясно свързан с моята лична история и сега е част от професионалния ми живот в Dior", споделя още Киури.

Творческото начинание на бранда олицетворява "духа на свободата, движението и изразяването", което става ясно и от официалното анонсиране на продукта, който със сигурност ще привлече нужното внимание.

245

Пиетро Бекари, председател и главен изпълнителен директор на Christian Dior Couture, отбелязва, че самият основател на бранда е бил очарован от Италианската Ривиера през петдесетте години. "Dolce Vita начинът на живот никога не преставаше да влива елегантния си дух в неговите модели - магия, облята от слънце, която днес, повече от всякога, намира място и в колекциите на Мария Грация Киури."

Vespa 946 Christian Dior ще бъде пуснат в продажба през пролетта на 2021 г. в бутици на Dior по целия свят, а по-късно и в избрани магазини на Piaggio. Аксесоарите, сред които шлем, ръкавици, чанта и др., ще бъдат проектирани така, че лесно да намират място в багажника. И, да, всички те ще се предлагат в бутиците на Dior. И, да, всички те са разработени с емблематичните за бранда цветове и детайли.

54

"В тези безпрецедентни времена е чудесно да можем да мечтаем за по-добро бъдеще. Dior отвори врати през 1946 г. в Париж, същата година, в която Vespa дебютира в Италия. Тази нова Vespa 946 чества тази годишнина и почита нашето наследство", споделя изпълнителният директор на Piaggiо. "Преминахме през тъмен период и сега обединяваме сили, за да вдъхнем малко жизнерадост на света чрез комбинация от стил и изработка". 

Трябва да признаем, че определено сме (приятно!) изненадани...

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA