Печива от Рая

Нов кулинарен шедьовър по Netflix издига сладките изделия в култ

Невена Дякова
Невена Дякова 17 февруари 2021

Трябва да започнете от трейлъра, който ще ви вкара в свят на ярки цветове, благоуханни аромати и оригинални рецепти за всевъзможни видове сладкиши! Новата поредица на Netflix Nadiya Bakes ви среща с малко познатата у нас, но истинска кулинарна сензация на Острова – Надя Хюсеин, която става популярна през 2015-а, печелейки риалити формата на BBC - The Great British Bake Of.

Очакват ви 8 епизода, в които 36-годишната сладкарка и майка на три деца, ще сподели с вас нейното „щастливо място" – кухнята, където приготвя уникални вариации на класически десерти. „Когато се чувствам тъжна – пека", казва Надя, за която приготвянето на сладкиши е колкото изкуство, толкова и добре изпитана форма на ескейпизъм от проблемите на ежедневието.

NH 2

Родена и отгледана в Лутън, в семейство на бежанци от Бангладеш, днес бедното момиче с петима братя и сестри, омъжено на 19 с уреден брак, е сред най-влиятелните британци и неведнъж името й намира място в престижни класации. (Ангажирана е дори да направи портокалова торта за 90-годишния юбилей на Елизабет II)

NH 3

Дъщеря на готвач и бивш съдържател на индийски ресторант, но с майка, която ползва фурната по-скоро като място за съхранение, отколкото по предназначение, Надя определя себе си като самоука сладкарка и придобива базисни умения в материята в гимназиална възраст.

NH 4

Намерила призванието си в последното десетилетие и натрупала широка популярност, в рамките на формата за Netflix, Надя решава да разкаже на аудиторията за свои любими професионалисти-сладкари, които се включват като гост-автори на красиви и вълнуващи рецепти за печива.

Като майсторката на пайове Джули Джоунс, например! 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA