Тотален пролетен детокс за ума, тялото, дома и гардероба

Няма ли да е прекрасно, ако топлото време се появи съвсем скоро, а ние сме напълно подготвени за него? Въпросът е риторичен.

В случай че в последните няколко дни сте били близо до мен, съжалявам. Знам, че се оплаквах страшно много колко студена и депресираща е изненадващо дългата зима. Всъщност не съжалявам. Не съм ли прав? Или само аз вярвам, че снегът е прекрасно явление, ако се намираме в готин зимен курорт, току-що сме се прибрали от ски и пием вино в лоби бара на страхотния ни хотел?

Така де, след няколко седмици вероятно и жегата ще провокира разни възражения, но с настъпването на март, сигурен съм, във всички се появява желанието за повече емоции, споделени отвъд четирите стени на апартаментите ни.

Понеже все още очакваме въпросната възможност, ние в GRAZIA решихме да манифестираме по-бързото ѝ пристигане с нашия детокс guide, в който ще се опитаме да покрием параметрите на човешката екзистенция - от дома, през самите нас, чак до гардероба и новите гелове за пране. Пък дано настроението между редовете си свърши работата.

00

Да започнем с въздуха и светлината. Ако между ноември и февруари сте редуцирали проветряването на дома си до най-минималния възможен брой минути, започнете да поправяте грешката. Отворете широко прозорците, дръпнете всички пердета и приключете зимния сън.

Продължаваме с ярките цветове и интериора. Бързо заменете ароматните свещи със свежи цветя. Приберете всички кафяви, сиви и черни елементи от интериора, които подлежат на своеобразно архивиране. Заложете на розово, бежово, зелено, бяло. Не забравяйте, че ярките нюанси правят пространството още по-отворено и голямо, дори реално размерът му да наподобява склада на кварталния магазин.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 20+4 ИДЕИ КАК ДА НОСИТЕ ТРЕНЧ ТАЗИ ПРОЛЕТ

00

И като казахме цветя... Продължаваме да не сме 100% сигурни дали трябва да имаме цветя в спалнята си и ако отговорът е ДА - какви да са те, но изберете любимите и ги инкорпорирайте в най-личната част от интериора. В случай че сте кулинари, за които свареното яйце не е най-висшата форма на гурме, сигурно ще оцените пресни подправки на балкона.

Аромати, аромати, аромати. Сигурният начин да се уверим, че пронизващият студ е отстъпил място на галещата кожата топлина. Сещате се, сменете портокалите, прекалено топлото кафе и десертите с ябълки с лавандулата, леденото лате и мусовете с пресни плодове.

00

МУЗИКА!!!! Слагам няколко удивителни. Забравете усещането за ужас, когато Spotify се срина. Направете плейлист. Слушайте го. Без значение дали пътувате към офиса, случайно сте се мотивирали да тренирате или просто се разхождате безцелно в междублоковите пространства.

И тялото има нужда от детокс. Чушки, спанак, броколи, зеле, пъпеш, киви, ягоди, риган, магданоз, моркови, тиква, сладки картофи, домати, лук, орехи, шамфъстък, черен шоколад. Все неща, които е добре да включите в менюто си. Ясно е, че душата иска пица и брауни, но опитайте да ги изключите от съзнанието си за няколко седмици. Смутито сутрин продължава да е най-оптималният вариант.

Усмихвайте се повече и не се оплаквайте. Мисля, че този съвет заслужава да се превърне в универсален вселенски закон. Усмихвайте се, не само в Instagram. Оплаквайте се, но само не и във Facebook. Точка.

00

Гардеробът! В повечето случаи пролетта ни показва, че изобщо не сме готови за нея. Обикновено се появява изненадващо, а ние още обличаме зимното палто, продължаваме да ходим с тежките обувки за сняг, първо ни е топло, после ни е студено... Много психолози твърдят, че има пряка връзка между подредения дом и подредения ум, затова ще си позволим да променим малко тази закономерност. Подреден гардероб = супер пролет.

Извадете всички пролетни дрехи и ги прегледайте. Със сигурност разполагате с неща, които никога не обличате. За да сортирате ненужното, отделете повтарящите се модели. Оставете дрехите, които носите ежедневно. Останалите подарете на близки или дарете. Основната техника за освежаване е сортирането спрямо предназначението. Иначе казано, шалът няма място до бялата ви ленена рокля.

Финалната, но може би най-ключова стъпка е да изберете подходящи перилни препарати, в които да обгърнете любимите fashion попадения. Така, че да ухаят на пролет. Така, че да носят пролет, защото пролетта = хубави и ефирни дрехи, и това не подлежи на обсъждане. Така, че да се чувствате максимално комфортно. Без нещо да дразни тялото, носа ви или хората в близкото ви обкръжение. Защото пролетта заслужава красота, спокойствие и аромат на въпросните красота и спокойствие. Толкова заучено, но, бога ми, толкова, толкова вярно.

Фотография: Pexels

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA