Моля, нека поговорим за вдъхновението

Приятелите ни от Biologique Recherche отново припомнят, че първата стъпка към красотата е грижата за самите нас.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 08 април 2022

Откъдето и да го погледнем, март вече е "заклеймен" като женския месец. Започвам така, но не защото не съм съгласен, а защото мисля, че има нещо повече. Отвъд гигантските букети, които сме свикнали да асоциираме с осмия ден от третия месец в годината. Далеч от скъпите подаръци, които поднасяме, а след това задружно забравяме.

Същото е и с останалите поводи. Без значение в какво настроение сме, обикновено се радваме на жестовете и обажданията с мили пожелания. "Все тая" дали идват от най-близките ни хора, от познати, с които нито сме се виждали, нито чували в последните пет години, или от четвъртата ни братовчедка по майчина линия, която сякаш е в Италия за втори път тази година.

Простата истина и още по-простият извод е, че всички обичаме моментите, в които се чувстваме специални. И вдъхновени!

Именно с тази мисъл наум, през март нашите приятели от Biologique Recherche събраха пет пленителни дами от общността на марката. Пет жени с главно "Ж", които са истинското олицетворение на силната, креативна и пленителна женска природа. Онази, която по-скоро трябва да се усети, защото се описва трудно. Колкото и да опитваме. А не е като да не сме.

С течение на времето всяка от тях избира различна креативна сфера за своето развитие, но въпреки това успява да намери време и вдъхновение да не пропуска грижата за самата себе си. Пак, отвъд хилядите мейли, срещи и ежедневни сблъсквания с баналното. Докато изпълват света с повече цвят, красота и талант, което ги прави повече от приятна компания, петте дами в следващите редове отговориха на един важен въпрос. Къде откривате най-голямо вдъхновение да се грижите за жената, която сте?

Първа пред обектива, макар по принцип да стои зад него, застава Диляна Флорентин. Талантливата фотографка владее изкуството да улавя точните мигове - онези, които не забравяме след постването в Instagram, а които продължават да разказват истории години след това. Именно защото работата ѝ е да търси най-красивото у хората, Диляна споделя, че вижда себе си в огледалото по абсолютно същия начин - като най-доброто свое Аз. "Всеки се стреми към красота, а който няма този стремеж, значи има нужда от такава... да я открива, да му се дарява. Иска ми се работата ми да е част от този процес." Спокойно можем да кажем, че отдавна е.

Познавате Антония Йорданова. Как бихте я описали? Цветна? Креативна? Посланик на добрия стил? Все верни отговори. Ние задължително бихме споменали отношението ѝ към модата, което върви ръка за ръка със силно изразената индивидуалност. "Не ми е нужно вдъхновение, за да се грижа за себе си и това е нещо, което се е превърнало в правило за мен. Дори да имам излизане до супермаркет или разходка с кучетата ми, слагам грим, съчетавам облеклото си с удоволствие и тогава прекрачвам вратата на дома си", признава тя в отговор на важния въпрос, поставен от BR. "Жената има привилегията да бъде красива и да излъчва това, което носи в себе си и се старая да доставям това удоволствие. Както на себе си, така и на хората около мен."

Още преди да спечели MasterChef, Севда Димитрова ни направи искрено силно впечатление, което в последните години все по-често ни привлича към нейния ресторант Ahora. "Грижата за нас самите е отговорност към хората, които обичаме! И аз като всяка жена искам да харесвам и обичам себе си, а за това трябва да се чувствам добре – както душевно, така и външно", казва тя в отговор на простия въпрос, чийто отговор не е никак прост. Нали? Вдъхновението при нея идва от "малките моменти" - възхищението към някой друг човек, към природата, към хубав филм, към различното мислене. "Това са моменти на изпитано щастие, които ме мотивират и аз да дам същото. Вдъхновява ме любовта, която преминава през ума, сърцето и тялото ми!"

В social media каналите на бранда може да откриете специалните видеа Message d'amour pour une femme, които съвсем скоро ще представят и другите две звезди на кампанията.

"Промяната е движеща сила. За мен е непоносимо стоенето на едно място твърде дълго във всяка сфера на живота ми. Вдъхновява ме новото - нов ред, нови идеи, нови хора, нови начини", споделя Люба Вангелова. Ако дойдете в офиса ни и прекарате точно пет минути в нейната компания, със сигурност ще се убедите, че не ви лъже. Като beauty редактор на списание EVA и човек с винаги нови идеи, Люба е категорична, че работата може да служи като вдъхновение. "Всеки ден съм на фронта на новините и съм сред първите, които научават за нововъведенията в бюти индустрията, и не само там. И да се опитвам да съм адекватна на промените е най-вдъхновяващото в ежедневието ми."

Йога инструкторката Виолета Димитрова, която вероятно познавате от Instagram като @violetaflows, посвещава голяма част от живота и времето си на йога практиката и хилядите възможности, които тя предлага. Точно там е и вдъхновението, за което говорим така... вдъхновяващо. "В усещането за ритъм на дъха и синхрона му с движението на тялото откривам най-личната и дълбока грижа. А в търсенето на свобода и сила в позите откривам най-искрения разговор със самата себе си."

Ами вие, къде откривате най-голямо вдъхновение да се грижите за жената, която сте? Питаме, защото се сетихме за онова интервю, в което Уинона Райдър признава, че е "странна, луда, образована, дива, мека, затворена, пестелива, скучна, романтична, егоистична, горделива, жестока, мрачна, мила". Не за да лепим етикети, а за да спрем и да си спомним, че красотата започва именно с различните пластове на женствеността. Благодарим, че ни го припомнихте, Biologique Recherche! Отново.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Фотография: Pexels 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA