Просто не пропускайте арт инсталацията #DoingIsEverything

Проектът по инициатива на Nespresso и изработка на Ателие Трион може да бъде видян на ключови локации в столицата.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 19 април 2022

Фотография: PR

В началото на тази седмица беше открита арт инсталацията #DoingIsEverything, проект на съвместна работа между Nespresso и Ателие Трион. За направата му творческият колектив използва над 2500 вече използвани кафе капсули на швейцарския кафе производител, които жителите и гостите на София ще могат да посетят на ключови локации през април и май.

Проектът е част от дългосрочния ангажимент на Nespresso за устойчиво развитие. С него бранда цели да насърчи потребителите да рециклират и да водят по-устойчив начин на живот, доколкото това е възможно.

nespresso

Основното вярване на Nespresso e, че изработването на висококачествено кафе може да бъде едновременно изкуство и двигател на позитивна промяна – точно това е и смисълът зад арт инсталацията.

Едната ѝ страна демонстрира регенерирането на общностите, на които е поверено отговорното кафе производството, както и грижата за околната среда. Акцент в нея са 600 броя магнитни капсули с живи растения, които публиката може да вземе със себе си и да "разсади" посланието на Nespresso за устойчиво развитие. Това малко действие представя значението на малките стъпки в ежедневието ни и въвлича всеки зрител в позитивната промяна.

nespresso

Другата страна на паното е вдъхновена от жизнения цикъл на кафе капсулите и програмата за рециклиране, която им вдъхва втори живот. Това се случва на практика, тъй като бранда влага 80% рециклиран алуминий в производството на нови капсули. Отделно от това всички кафе капсули, предадени в бутиците на бранда в световен мащаб, се рециклират.

Арт инсталацията ще обиколи ключови локации в града, като от 18-и април може да бъде посетена в Парадайс Център (ниво 0, до фонтана "Водна сцена").

Повече за продуктите и каузите на Nespresso ще откриете онлайн на www.nespresso.bg.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA