Имаме идея как да изненадате любимия мъж за празниците

Най-колекционираното уиски в света ще очаква ценителите от 5 до 8 декември в галерия "VIVACOM ART HALL Oborishte 5".

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 02 декември 2022

Празниците започват с пълна сила и за любимите ни господа, тъй като на специална аудио-визуална изложба ще бъде представена първата бутилка от лимитираната колекция Tales of The Macallan.

Най-ексклузивната серия на пазара съдържа общо 6 бутилки, като първата от тях - Tales of The Macallan Volume I ще намери своя дом в столичната галерия "VIVACOM ART HALL Oborishte 5" - от 5 до 8 декември, между 14:00 и 21:00 ч.

Ценителите на качественото уиски ще имат възможността да се потопят в различно премиум изживяване, а България е сред първите пазари в света, в които почитателите и колекционерите на кехлибарената напитка ще имат възможността се потопят в историята и изкуството зад наследството на The Macallan.

бнм

Затворено в кристален декантер Lalique, Tales of The Macallan е дестилирано през далечната 1950 г. и бутилирано през 2021 г., за да бъде представено 71 години по-късно и да пренесе почитателите в друго време, разкривайки им история за новото начало и една сбъдната мечта.

Първата бутилка сингъл малц лимитирано уиски от колекцията е "скрита" в изключителен алманах от 800 страници, разказващ неподозирани детайли от живота на пионера Джон Грант и жена му - собствениците на нивите за ечемик и резиденцията Easter Elchies Estate, които в началото на XVIII в. построяват резиденцията и поставят началото на приказката на The Macallan.

Аудио-визуалната изложба ще позволи на запалените уиски любители да се докоснат до любопитни и запомнящи се моменти от историята на лимитираната колекция, чийто дистрибутор в България е Кока-Кола ХБК.

Посетителите ще усетят времето, в което са положени основите на малцовото уиски, създадено преди векове и развиващо се и до днес, и ще имат възможността да видят на живо бутилката, която помества в себе си историята на The Macallan.

хнймк,

Билети за аудио-визуалната изложба в галерия "VIVACOM ART HALL Oborishte 5" могат да бъдат закупени на място.

Налице са два варианта. Стандартен тур на цена от 50 лв., включващ дегустационно уиски и възможност за закупуване на редки бутилки от различни колекции на The Macallan, както и комплимент - специален сертификат от посещението на изложбата.

Другият е персонален тур, който ще бъде достъпен на цена от 100 лв. Персоналният билет ще предостави на посетителите както цялостното аудио-визуално изживяване и сертификата за него, така и допълнителен комплимент - дегустация на лимитирани издания уиски The Macallan и персонален гид.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA