Отново ретрограден Меркурий! Какво да очакваме

Неблагоприятното влияние на планетата ще бъде между 21 април и 14 май.

Ася Иванова
Ася Иванова 19 април 2023

Фотография: Pixabay.bg, Pexels

Меркурий навлиза в своята ретроградна фаза на 21 април и ще продължи до 14 май.

Ретроградното движение на планетата ще е в Телец и за представителите на тази зодия всичко ще премине сравнително по-леко, отколкото при останалите. Все пак нека не забравят, е и при тях са възможни леки сътресения,така че ще трябва да бъдат внимателни.

Ретрограден Меркурий

До началото на май ще се наложи на всички зодии да излизат от доста заплетени ситуации. Като цяло проблемите ще са свързани предимно с комуникацията помежду ни. Затова експертите съветват в този период да не водим важни разговори, преговори, да не сключваме сделки и да не подписваме договори. По възможност да не правим важни покупки, нито пък да започваме нова работа, тъй като е възможно объркване.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ГОЛЕМИЯТ ГОДИШЕН ХОРОСКОП ЗА 2023

Периодът не е подходящ за далечни пътувания. Ако все пак решим да заминем някъде, е препоръчително да изберем дестинация, която ни е позната. Препоръчително е хората, които шофират да бъдат изключително внимателни докато са зад волана.

Ретрограден Меркурий

Моментът обаче е подходящ всеки от нас да се вгледа в себе си и да направи сериозен анализ на всички случващо се в живота му, за да предприеме важните промени. Това обае трябва да се случи след приключването на хода на ретроградния Меркурий на 14 май.

Най-потърпевши в този период ще са знаците Телец, Овен, Везни и Скорпион. Това се отнася и за хората, които имат тези знаци за свой асцендент. При тях са вероятни обърквания и хаос, както в личен, така и в професионален план. Възможни са сериозни конфликти с партньора, но в никакъв случай да не взимат крайни решения. По-добре да изчакат края на неблагоприятния период. В професионален план са възможни недоразумения. Може да се появят предложения за нова работа, но те трябва да бъдат внимателни и да не прибързват, тъй като има голяма вероятност да е нещо подвеждащо.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA