Време е за детокс

Освободете се от токсичните приятели, връзки и вещи у дома.

Ася Иванова
Ася Иванова 25 септември 2023

Фотография: Pexels.com

Есента официално вече е при нас и е време да се замислим за традиционното почистване. Но защо освен гардероба тази година не почистим и ненужните неща от живота ни?

Наречете го, както искате - пролетно почистване, детокс, презареждане и каквото друго ви хрумне. Във всеки случай - имаме нужда от него. Всеки ден се трупат на първо време малки неща, които малко по малко се натрупват и започват да ни тежат. Затова трябва да намерим начин да се отървем от всичко, което ни дърпа назад.

есенен детокс

ОСВОБОДЕТЕ СЕ ОТ ТОКСИЧНИТЕ ВРЪЗКИ

Понякога хората не си пасват и може само да си повлияят по-зле един на друг. Сигурно на всеки се е случвало да имат връзка с някого, който всеки път, когато се срещнете, да ви натоварва. В ситуации като тези по-добре да прекратите контактите си. Дори да ви се струва трудно на момента, в бъдеще това ще ви се отрази положително.

ДЕТОКС ОТ СОЦИАЛНИТЕ МЕДИИ

При всичкото време, което прекарваме онлайн, понякога трябва да си даваме малко почивка. Оставете телефона, лаптопа и всички други устройства настрана и се насладете на време на спокойствие само за вас. Може би се усамотете с някоя хубава книга или с близък приятел. Това веднага ще се отрази на настроението ви.

есенен детокс

ЗАЛОЖЕТЕ НА МИНИМАЛИЗМА

Това е новият стил на живот, за който всички говорят. Но в него наистина може да се крие нещо полезно за всички ни. Когато се сбогуваме с всички ненужни вещи, ще се почувстваме много по-свободни и спокойни.

Ако не смятате минимализма в къщата за вашето нещо, изпробвайте минимализъм по отношение на задачите си. Ограничете се само с това, което наистина е наложително и не се хвърляйте в милион задължения, който излишно ще ви натоварят.

ОСВОБОДЕТЕ СЕ ОТ НЕГАТИВИЗМА

Оставете изказванията като "не мога", "никога няма да се справя" и "това не е за мен" настрана. Забравете всички негативни неща, които се въртят в главата ви и се отдайте на позитивните мисли. Най-доброто пролетно почистване, което можете да направите е това на лошите неща от живота.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA