Специален Viber чатбот се превръща във верен помощник срещу насилието

"Emprove - Съветник за силата вътре в нас" дава отговори на множество въпроси, за които често не е удобно да се говори.

23 декември 2023

Фондация Emprove и Rakuten Viber лансират чатбот, който подкрепя не само жени, но и широката публика в проблем, който пряко или индиректно засяга всеки човек – разпознаването и справянето с т. нар. токсичност и емоционалното и физическо насилие във взаимоотношенията.

Чатботът разполага с богат информативен ресурс на
база опита на терапевтите, менторите и общностите на фондацията - включително истинските истории и съвети на Жените Survivors. Основните теми, по които жени и техните близки могат да се съветват с него, са различаване на ранните признаци на насилие, както и препоръки за подкрепа за и след излизане от токсични отношения.

Emprove

Emprove чатботът дава освен информация, така и шанс за онзи разговор, който дълго време бива отлаган – в публичното пространство, на четири очи или дори в опит да поговорим със себе си.

Дигиталният съветник в платформата на Rakuten Viber е удобен и ефективен начин за потребителите да вникнат в тема, която засяга всяка трета жена у нас, а като последици – и цялото ни общество. Водени от интуитивната структура на тази технология, те ще научат кои са правилните стъпки, ако разберат, че тяхна приятелка, роднина или колега
се бори тихо с емоционалното или физическо насилие. Освен въпроси и отговори, видеа, полезни напътствия и истински истории, чатботът е безценен източник на вдъхновение за жените и събуждане на техните неразкрити сили и потенциал.

Emprove

"Никой не трябва да е сам в нелеката задача да излезе от токсичните взаимоотношения и да продължи напред, затова нека сме по-информирани и да бъдем адекватна подкрепа, да събудим силата си за промяна - на нашия живот и на този на близките ни", казват създателите на чатбота от фондация EMPROVE.

Партньорството между Emprove и Rakuten Viber продължава трета поредна година с общи усилия във връзка с психичното здраве и женската сила. Чатботът стартира като част от световната кампания за 16 дни активизъм след 25 ноември – международният Ден за борба срещу насилието над жени, като още в първите дни на появата си привлече над 10 000 последователи. Автоматизираният чат помощник е разработен от
LinBots и с подкрепата на фондация Обществен борд на TЕLUS International в България.

Emprove

Интерфейсът на чатбота, както и вървящият с него пакет от стикери, посветени на женската сила, са дело на илюстраторката Антония Мечкуева. Благодарение на подкрепата на Rakuten Viber към фондацията, посланията за женска сила и нетърпимост към насилието в последните три години са достигнали стотици хиляди потребители чрез канала на Emprove в платформата, който е следван от близо 55 хиляди души към днешна дата.

Можете да откриете чатбота на Emprove на този линк и да свалите безплатен стикер пакет "Силата в теб" от тук.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA