Отпразнувайте живота и спечелете двоен кинобилет за "Клети създания"

След 10-минутните овации във Венеция и няколко от най-големите награди на сезона, новият утопичен свят на Йоргос Лантимос стига до големия екран.

Ася Иванова
Ася Иванова 16 януари 2024

Фотография: Форум Филм

Може да е само януари, но Йоргос Лантимос поднася забележителен и невероятно красив научно-фантастичен комедиен филм, създаден по едноименния роман на Алистър Грей от 1992 г.

Клети създания разказва пленителната история и утопична еволюция на Бела Бакстър (Ема Стоун) – млада жена, върната към живота от брилянтния и неконвенционален учен д-р Годуин Бакстър (Уилям Дефо).

Под закрилата на Бакстър, Бела е изпълнена с нетърпение да се учи. Тя е жадна за всичко, което светът предлага и всичко, което ѝ липсва. Затова бяга с Дънкан Уедърбърн (Марк Ръфало), хитър и разкрепостен адвокат, на шеметно приключение из континентите. Освободена от предразсъдъците на своето време, Бела се превръща в непоколебима личност, готова на много за равенство и свобода.

Клети създания Игра

Клети създания Игра

Факт е, че още преди официалната кинопремиера, Ема Стоун получи статуетката за Най-добра актриса на тазгодишните Critics Choice Awards. Преди броени дни филмът спечели и две от общо седемте си номинации за "Златен глобус" - Най-добър мюзикъл или комедия, и отново наградата за Най-добра актриса, която отиде в ръцете на Стоун.

Клети създания Игра

Всички от GRAZIA и Форум Филм България нямаме търпение да се потопим в този утопичен свят, но преди да го направим - ще подарим два двойни кинобилета за дългоочакваната продукция.

Трябва само да откриете тематичния пост в официалния ни Instagram акаунт и да отговорите правилно на въпроса в условието до 12:00 ч. в деня на премиерата. Победителите ще бъдат изтеглени и обявени още след 13:00 ч., защото отпразнуването на живота не може да чака нито секунда повече.

Гледайте Клети създания - от 19 януари, само в кината.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA