Килиън Мърфи се завръща в Peaky Blinders

Филмът стартира снимките през септември.

Ася Иванова
Ася Иванова 22 март 2024

Фотография: BBC

Носителят на "Оскар" Килиън Мърфи ще се завърне по улиците на Бирмингам, за да повтори ролята си на гангстера Томи Шебли в хитовия франчайз на BBC Peaky Blinders, който тази година ще се превърне в пълнометражен филм.

Това бе потвърдено от създателя на продукцията Стивън Найт, който издава, че действието ще се развива в навечерието на Втората световна война. "Той определено ще се завърне в тази роля. Снимаме през септември съвсем наблизо в Дигбет", казва Найт, имайки предвид района на централен Бирмингам.

Килиън Мърфи в Peaky Blinders

Самият Мърфи наскоро сподели, че има желание да повтори ролята си на легендарния лидер на бандата Шелби. "Винаги съм казвал, че ако Найт представи сценарий, който знам, че може да направи, защото е феноменален писател, аз ще бъда там", каза Мърфи. "Ако искаме да гледаме 50-годишния Томи Шелби, нека го направим."

Историята на Peaky Blinders започва през 1919 г. през месеците непосредствено след Първата световна война и преминава през годините в последните два сезона - от 1925 г. до 1929 г. и след това до 1933 г. През 2021 г., когато беше обявено, че шестият сезон на сериала ще бъде последен, Найт намекна за филм, като каза, че "историята ще продължи в друга форма".

Килиън Мърфи в Peaky Blinders

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA