Warner Bros. Discovery обяви нов шпионски сериал

Ася Иванова
Ася Иванова 07 май 2024

Фотография: WBD

Съвсем скоро ще можем да се потопим отново в шпионските игри с новия полски Max Original сериал The Eastergate. Той е и един от първите, чиито снимки започнаха през март 2024 г. 

Трилърът навлиза в света на съвременния шпионаж по време на зараждащ се конфликт и международни вълнения. Той рисува ярка картина на тайния свят, като същевременно изследва личните борби на главния герой, хванат в мрежата на тайните служби.

The Eastergate проследява Ева Огниниец, която след лични премеждия има за цел да напусне тайните служби и да започне отначало. Всичко обаче се преобръща, когато нейният партньор, също агент, е разкрит от руското разузнаване и изчезва мистериозно. Сюжетът се развива през пролетта на 2021 г. в Беларус (Минск), Полша и Русия.

Сериалът изследва механизма на провокацията на глобалната сцена, както и битката между разузнавателните агенции в свят, обхванат от сложността на хибридната война. Заглавието (в превод Източната врата) се отнася до прохода Сувалки, който е признат за една от трите най-горещи точки в Европа - критична територия за защита на източния фланг на НАТО и поддържане на регионалната стабилност.

В ролята на Ева влиза полската актриса Лена Гора, а режисьор на сериала е всепризнатият Ян П. Матушински.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA