"Домът на дракона" ще има и трети сезон

Първият епизод от втори сезон ще бъде излъчен на 17 юни по HBO.

Ася Иванова
Ася Иванова 14 юни 2024

Фотография: HBO

Дни преди премиерата на втория сезон на "Домът на дракона" на 17 юни, бе обявено, че ще има и трети сезон.

Базиран на романа "Огън и кръв" на Джордж Р. Р. Мартин, сериалът, който се развива 200 години преди събитията от феномена "Игра на тронове", разказва историята на дом Таргариен.

Вторият сезон на оригиналния HBO драматичен сериал "Домът на дракона" можем да гледаме на 17 юни в онлайн стрийминг платформата Max и по HBO. Отново ще видим добре познатите ни актьори Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д'Арси, Ив Бест, Стив Тусент, Фабиен Франкъл, Юън Мичъл, Том Глин-Карни, Соноя Мизуно и Рис Ифанс. Сред допълнителните завръщащи се са Хари Колет, Бетани Антония, Фийби Кембъл, Фия Сабан, Джеферсън Хол и Матю Нийдъм.

Домът на дракона - втори сезон

В сериала ще има и много нови лица. Сред тях са имената на Абубакар Салим, Гейл Ранкин, Фреди Фокс, Гуейн Хайтауър, Саймън Ръсел Бийл в ролята на сър Саймън Стронг, Клинтън Либърти в ролята на Адам от Хъл, Джейми Кенна в ролята на сър Алфред Брум, Киран Бю в ролята на Хю, Том Бенет в ролята на Улф, Том Тейлър в ролята на лорд Креган Старк и Винсънт Реган в ролята на сър Рикард Торн.

"Джордж, Райън и останалите ни невероятни изпълнителни продуценти, актьорски състав и екип, достигнаха нови висоти с феноменалния втори сезон на „Домът на дракона". Изпитваме страхопочитание от усилията с размерите на дракон, които целият екип положи в създаването на втори сезон с такъв грандиозен обхват и мащаб. Не можем да бъдем по-развълнувани да продължим историята на дом Таргариен и да гледаме как екипът отново гори ярко за сезон три", споделя Франческа Орси, изпълнителен вицепрезидент, програмиране на HBO, ръководител на HBO "Драматични сериали и филми".

Домът на дракона - втори сезон

Втори сезон на "Домът на дракона" вече спечели одобрението на критиците. От TheWrap споделят, че "историята е затаяваща дъха, вълнуваща и завладяваща", за GQ "е завръщане към златната ера към троновете", а Decider определят сериала за "невероятно продуцирано, брилянтно изиграно пътешествие". Esquire посочва "Домът на дракона" като "най-дългоочакваният сериал на лятото", докато TV Guide приветства сериала като "най-грандиозното телевизионно съдържание", а Collider го обяви за "най-добрият фентъзи сериал на десетилетието".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA