Започнаха снимките на предисторията на "Игра на тронове"

A Knight Of The Seven Kingdoms е адаптация на повестта на Джордж Р. Р. Мартин "Странстващият рицар".

Ася Иванова
Ася Иванова 19 юни 2024

Фотография: Image Courtesy of Steffan Hill/HBO

Снимките на предисторията на "Игра на тронове" - A Knight Of The Seven Kingdoms, вече стартираха.

Оригиналният HBO драматичен сериал вече се снима в Белфаст, Ирландия. Действието се развива един век преди събитията от "Игра на тронове" и проследява историята на двама герои, които скитат из Вестерос - младият, наивен, но и смел рицар, сир Дънкан Високия, и неговият дребен оръженосец Ег. По това време на Железния трон седи родът Таргариен и споменът за последния дракон все още не е изчезнал от паметта на живите. А героите дори не подозират, че ги очакват велики съдби, мощни врагове и смели подвизи.

В ролите на сир Дънкан Високия и неговият оръженосец Ег влизат Питър Клафи и Декстър Сол Ансел. Към актьорския състав се присъединяват Фин Бенет като Ерион Таргариен, Бърти Карвел като Бейлор Таргариен, Танзин Крауфорд като Тансел, Даниел Ингс като сир Лионел Баратеон и Сам Спруел като Мекар Таргариен.

Продукцията е адаптация на повестта на Джордж Р. Р. Мартин "Странстващият рицар". Сценаристи са Джордж Р. Р. Мартин и Айра Паркър, които също така са и изпълнителни продуценти заедно с Райън Кондал, Винс Джерардис, Сара Брадшоу и Оуен Харис, който е и режисьор на три от общо шестте епизода. Сара Адина Смит ("Lessons In Chemistry", "Hanna", "Buster’s Mal Heart") също ще режисира три епизода.

"Игра на тронове" и "Домът на дракона" са налични за стрийминг в Max.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA