12 нестандартни филма за вашия неклиширан 14 февруари

Не искаме да обиждаме Рейчъл Макадамс и Райън Гослинг, но не смятаме да отваряме "тетрадката" този път.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 13 февруари 2021

Ще ни сметнете за радикални песимисти, но наистина сме малко отегчени от онези романтични комедии, в които двамата главни герои се сблъскват, мъжът помага на жената да събере падналите по земята листа, след това двамата се поглеждат, целуват в дъжда, 20 минути преди края на филма преживяват голямо препятствие за връзката си, вероятно започнала преди седмица, и в крайна сметка отпътуват заедно към залеза. 

Е, макар Свети Валентин да съчетава в себе си всички тези емоции, ние решихме да оставим настрана клишетата и да направим списък с 12 обещаващи филма, в които главните роли са поверени на страхотни двойки, търсещи любовта (или развода, или убиец!), но не а ла "Тетрадката". Съжаляваме, имаме нужда от нещо различно.

MALCOLM & MARIE

Със сигурност не сте свикнали да виждате Зендея по този начин, особено ако за вас тя все още е момичето на Disney. Тук IT звездата на Холивуд е секси уверена жена, която изследва дълбоко връзката с човека до себе си в стилна черно-бяла лента, подходяща за всички, търсещи нещо по-сериозно.

LOCKED DOWN

Признаваме, че филмът е по-дълъг, отколкото вероятно трябва, но Ан Хатауей за пореден път се справя повече от страхотно. Току-що решила да се разведе със съпруга си, нейната героиня попада под социална изолация във Великобритания и се налага двамата не само да търпят един друг, но и да откраднат един много, много скъп диамант.

CRAZY RICH ASIANS

Да, има ужасно богати хора, скъпи предмети, но и любовна история, която няма да ви отегчи още на втората минута. Рейчъл (Констанс Ву) е професор в университет, който започва да излиза с очарователния Ник. Когато става време да се срещне със семейството му, тя е повече от изненадана. И впечатлена. И ужасена!

DEFINITELY, MAYBE

Мъж в средата на особен развод сяда, за да отговори на въпросите на любопитната си дъщеря за всички негови минали любовни взаимоотношения. В главната роля е самият Райън Рейнолдс, за чийто образ до последно не знаем на коя от всички жени във филма е поверил сърцето си. Елементът на мистерия е очарователно инкорпориран в останалата част от сюжетната линия.

CHEF 

Главният герой в "Chef", напълно неизненадващо, мечтае да отвори ресторант. След големия провал, той се завръща в родния си град и започва да управлява камион за храна, като едновременно с това прави всичко по силите си, за да се събере със своята бивша съпруга - слънчевата София Вергара. Забавна, но и трогателна история.

GAME NIGHT

Група приятели, които обичат вечерите с тематични игри, изведнъж се оказва замесена в истинска история с убийства. Главните детективи са Рейчъл Макадамс и Джейсън Бейтмън, а макар филмът вероятно да не получи "Оскар" в душата и съзнанието ви, все пак е доста забавен.

BEGIN AGAIN

Химията между Кийра Найтли и Майк Ръфало е неоспорима. Историята обещава немалко драма, разочарования, но и откриване на истинската любов - не по онзи начин в дъжда, който сме свикнали да виждаме във всички подобни филми. Сериозно!

LOST IN TRANSLATION

Връщаме се в 2003 г., за да припомним тази иконична лента на София Копола, която показва истинското значение на приятелството в любовните взаимоотношения. Не е лесно постижимо, но когато се случи, наистина си заслужава, нали?

JUST GO WITH IT

Тропическа обстановка, на фона, на която Дженифър Анистън и Адам Сандлър разиграват театър за измислената си любов. По някое време се появява и Никол Кидман, а не съвсем елементарните комедийни елементи със сигурност ще ви усмихнат и накарат да се замислите.

LIKE CRAZY

Драма, романтика, политика, социална отговорност и, най-вече, любов. Всички знаем, че връзките от разстояние изискват ужасно много работа, която е склонна да ни подлуди. Това предложение не е за верните почитатели на романтичните комедии, защото ще ви разплаче доста бързо.

BLUE VALENTINE

Мишел Уилямс и Райън Гослинг показват всички страни на неуспешния брак и проблематичните любовни взаимоотношения, докато се опитват да отгледат малката си дъщеря. Как ли ще завърши търсенето помежду им? Отговорът идва точно навреме.

ALL THE BRIGHT PLACES

След като се срещат, двамата главни герои трябва да се справят с емоционалните и физически белези от своето миналото. Те бързо разбират какво значение всъщност имат малките моменти, така че мястото в списъка ни е повече от заслужено. Пропуснахме ли да споменем Ел Фанинг?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA