Книгите, които са идеална компания за есента

Представяме ви най-интересните и дълбоки романи подходящи за чаша чай в леглото.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 06 ноември 2022

С дъх на падащи листа, аромат на горещ шоколад и тихото припукване на огъня в камината, есента е любимият сезон на всички любителите на книгите.

Дори когато навън дъждът се излива, ние може да се сгушим на дивана с четиво в ръка и да се потопим в магията на творчеството на великите писатели.

Независимо дали предпочитате по-носталгични или по-мистериозни книги, ние сме ви подготвили няколко предложения, които ще са перфектната компания в студените дни.

цжб

БЛАГА ДИМИТРОВА – ПЪТУВАНЕ КЪМ СЕБЕ СИ

За всички, есента е време за вглеждане в самите себе си. Смяната на сезоните сменя и етапите в живота ни, а падащите листа ни правят носталгични. Именно затова започваме този списък с тази класика.

жбн

ГАБРИЕЛ ГАРСИЯ МАРКЕС – СТО ГОДИНИ САМОТА

Този роман е сред най-значимите творби от миналия век и е класика в стила магически реализъм. Най-известният роман на Маркес е обявен за най-влиятелната книга в цялата световна литература за последния четвърт век.

Този роман, който носи дъх на банани, куршуми, самота и магия в себе си перфектно приляга на есенното ни настроение.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 5 НОВИ КНИГИ, НА КОИТО ДА СЕ НАСЛАДИМ ПО ПРАЗНИЦИТЕ

фжгбхн

ЛУИЗ ПЕНИ – УБИЙСТВОТО НА ХУДОЖНИКА

Част от серията „Разследванията на инспектор Гамаш", „Убийството на художника"е криминална творба на канадската писателка Л. Пени. Тук ще срещнете характерното за детективските романи напрежение, но също и на психологическите портрети на героите.

ЕФРТ

АЙН РАНД – ИЗВОРЪТ

"Изворът" е първият голям литературен успех на писателката, който предизвиква световен интерес. В себе си съчетава философски размишления и романтична любовна история. Идеално четиво за отнасяне на мислите ви в един приказен свят, пълен с екзистенциални въпроси.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НОВИТЕ КНИГИ, КОИТО НИ ВОДЯТ НА ПЪТЕШЕСТВИЕ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ

ДРФТГЪ

ДЖОДИ ПИКО - МАЛКИ ГОЛЕМИ НЕЩА

"Малки големи неща" успява да съчетае дълбоки философски, етични и морални въпроси в своите заинтригуващи истории. В тази творба ще срещнете въпросите за страховете, надеждата, омразата и предразсъдъците, справедливостта и невидимите стени, които ни разделят.

РФТЪ

ЕЛИФ ШАФАК - ЛЮБОВ

Роман за свободата в търсенето на своя Бог, за мъката в търсенето на пътя към себе си, за радостта в откриването на път към другия, книга за любовта. Всичко това представлява „Любов" на Елиф Шафак. Великолепна книга, която ще ви отговори на въпроса „Как любовта може да промени живота ни?".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA