"Наследници" се бори в 27 категории за наградите "Еми"

Сериалът на HBO сред рекордьорите за номинации.

Ася Иванова
Ася Иванова 13 юли 2023

Фотография: HBO; Profimedia

Очаквано, сериалът "Наследници" на НВО поведе надпреварата за тазгодишните награди "Еми" с цели 27 номинации и с това се нарежда сред рекордьорите в това отношение. Единствено сериалът "Игра на тронове" води с 5 номинации повече, които обра през 2019-та.

Петият и последен сезон на поредицата влезе в категориите за най-добър сериал, най-добър главен актьор и актриса. Variety споделя, че сериалът "създава история", като за първи път в историята на наградите "Еми" трима изпълнители от един и същи сериал печелят номинации за главна мъжка роля в една и съща категория. Това са Брайън Кокс, Кийран Кълкин и Джеръми Стронг. 

Брайън Кокс, Джеръми Скот и Кийран Кълкин

С видимо присъствие сред тазгодишните отличници се откроява и "The Last of Us: Последните оцелели", както и снипофът на Breaking Bad - Better Call Saul.

Раздаването на наградите "Еми" ще се проведе на 18 септември в Лос Анджелис, а кандидатите за телевизионните отличия бяха обявени от председателя и изпълнителен директор на американската Академия за телевизионни изкуства и науки Франк Шърма и от актрисата, участвала в "Колеж "Грийндейл", Ивет Никол Браун. 

За статуетката, която ще отличи най-добрия драматичен сериал, ще се борят: "Андор", "Обадете се на Сол", "Короната", "Домът на дракона", "The Last of Us: Последните оцелели", "Наследници", "Белият лотос" и "Yellowjackets".

The Last Of Us

В категорията за най-добър комедиен сериал се конкурират: "Начално училище "Абът", "Бари", "Мечката", "Jury Duty", "Удивителната госпожа Майзъл", "Само убийства в сградата", "Тед Ласо" и "Сряда". 

Номинирани за отличие "Еми" за най-добър лимитиран сериал са "Bееf", "Черна птица", "Чудовище: Историята на Джефри Дамър", "Дейзи Джоунс & The Six", "Флейшман е в беда" и "Обу-Уан Кеноби".

За най-добър актьор в драматичен сериал са номинирани Джеръми Стронг за "Наследници", Боб Одънкърк за "Обадете се на Сол", Кийран Кълкин за "Наследници", Педро Паскал за "The Last of Us: Последните оцелели", Брайън Кокс за "Наследници" и Джеф Бриджис за "Старецът". 

За "Еми" в категорията за най-добър актьор в комедиен сериал си съперничат Бил Хейдър за ролята му в "Бари", Мартин Шорт за "Само убийства в сградата", Джейсън Съдейкис за "Тед Ласо" , Джеръми Алън Уайт за "Мечката" и Джейсън Сийгъл за "Терапия". 

Номинирани за отличието за най-добра актриса в драматичен сериал са Шарън Хорган за "Лоши сестри", Мелани Лински за "Yellowjackets", Елизабет Мос за "Историята на прислужницата", Бела Рамзи за "The Last of Us: Последните оцелели", Сара Снук за "Наследници" и Кери Ръсел за "Дипломатът". 

Историята на прислужницата

За награда "Еми" за най-добра актриса в комедиен сериал се съревновават Кристина Апългейт за "Мъртъв за мен", Рейчъл Броснахан за "Удивителната госпожа Майзъл", Куинта Брансън за "Начално училище "Абът", Наташа Лайън за "Poker Face", Джена Ортега за "Сряда". 

Победителите се избират от около 20 000 членове на американската Академия за телевизионни изкуства и науки. През тази година HBO доминира в номинациите за наградите "Еми" с "елитното трио" - "Наследници", "Белият лотос" и "The Last of Us: Последните оцелели".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA