За любовта… или 23 любовни писма от Яна Борисова и други автори

Благотворителен спектакъл в помощ на дома за ветерани на културата и изкуствата в София.

Ася Иванова
Ася Иванова 21 октомври 2023

На 06 ноември на сцената на Sofia Live Club ще се случи уникален спектакъл, в който Яна Борисова заедно с нейни колеги от "Академията за творческо писане и фантазия" ще ни преведат през текстовете на 23 любовни писма създадени през последната година.

Всяко писмо е абсолютно уникално. Всяко писмо има своя история. Всяко писмо има своя причина и свой адресат. Всяко писмо ще бъде произнесено от различен актьорски глас. Такава емоционална инсталация ще се случи за първи и единствен път, и няма никога да се повтори, защото писмата се четат по веднъж, но резонансът след тях продължава много дълго време.

23 любовни писма

Авторите на текстовете са Мартина Михайлова, Розана Петрова, Минко Тихомиров, Виктория Чолакова, Доника Аттардо, ЧАЯ, Ивена Хлебарова, Доранели Филипова, Мариана Хлебникова, Хара Нурин, Стоян Горанов, Валерия Минева, Гергана Шопска, Нина Йорданова, Михаела Матева, Петър Павлов, Борислав Деспин и… Яна Борисова.

В спектакъла ще се включат Цветана Манева, Радена Вълканова, Лили Гелева, Александра Сърчаджиева, Ива Тодорова, Петър Антонов, Филип Буков, Тодор Дърлянов и Спартак Панталеев.

"От няколко години провеждам курсове по творческо писане с талантливи и вдъхновяващи хора, които имат души и сърца. През 2023 по решение на Съдбата, в моя клас попаднаха седемнайсет възхитителни същества, които се превърнаха в мое семейство. Наричам ги "моите дракони", защото са смели и умеят да летят. Те са талантливи, вдъхновяващи, чувствителни, обичащи, уникални, усмихнати и най-вече… много добри писатели. Те са моя слабост и моя гордост. За мен ще бъде чест да представим заедно нашите произведения", казва Яна Борисова. 

23 любовни писма

"Заедно с моите колеги, решихме да посветим този спектакъл на ветераните на културата и изкуствата, които продължават да са точно толкова талантливи и значими, колкото са били и преди години. Събраните средства ще бъдат дарени на дома, в който те живеят, а ние се надяваме, че това ще направи живота им малко по-спокоен и по-щастлив. По време на спектакъла всички присъстващи ще могат да закупят и специално издание на книгата "23 любовни писма". Средствата от продажбите също ще бъдат дарени за нашата кауза", казва Яна Борисова.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA