Шоколадови палачинки? Да, веднага!

Идеалната неделя започва с огромна порция палачинки, която смятаме да приготвим още сега.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 23 февруари 2020

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 1 ч.ч. брашно / 2 ч.л. бакпулвер / щипка сол​​​​​​​ / 1 ч.ч. бадемово мляко​​​​​​​ / 3 белтъка​​​​​​​ / 1 ванилия​​​​​​​/ 1/3 ч.ч. шоколадови парченца и ядки по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 1. Смесете брашното, бакпулвера и солта.

2. В отделна купа разбъркайте млякото, ванилията и белтъците, и започнете да добавяте „сухата" смес към останалата част от съставките.

3. Печете в предварително загрят тиган и обръщайте през около минута-минута и половина, докато достигнете желаната степен на загар.

4. Сервирайте палачинките топли с мед, кленов сироп, плодове или... още шоколад. Кой може да ви вини? Не и ние, със сигурност.
 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA