3 от най-красивите ресторанти в света

Защото вкусът и стилът почти винаги вървят ръка за ръка...

ZAMBEZI HOUSE, ЗИМБАБВЕ
 

Разположен в гъста гора с абаносови дървета, някъде из Зимбабве, Zambezi House e място, уникално по рода си.

На огромните тревни площи пред сградата на ресторанта са поставени маси и столове за всички, дошли да опитат местното „пери-перис“ пиле или пицата с артишок и маслини, изпечена на дърва.

Причудливата атмосфера допълват дървена палуба и приказни светлини, които подчертават образа на дивата джунгла. Главният салон на ресторанта съчетава в себе си няколко от най-горещите тенденции в интериорния дизайн.

Розовите кадифени мебели контрастират с черно-бели фотографии и любопитни африкански артефакти за ценителите на изкуството.

Zambezi House е истинска находка и за почитателите на бирата, тъй като предлага ръчно приготвена такава, която може да пиете в компанията на слоновете и хипопотамите, разхождащи се в непосредствена близост.
 

EL PORTALON, ИБИСА
 

Ако баровете около Babylon Beach са мястото, където купонът обикновено завършва, El Portalon е перфектното място, където да започне.

Разположен в 600-годишен дворец в Далт Вила, това е първият ресторант на американската фермерка Ан Саймънсбъргън, която се присъединява към кулинарната революция на Ибиса преди 13 години. Управителката споделя, че макар все повече хора да залагат на острова, защото очакват алкохол и секс, туристи от цял свят остават очаровани от това, което тя успява да им предложи.

Саймънсбъргън работи заедно с главни готвачи от региона и с тяхна помощ изработва сезонно меню, което включва продукти от местни производители.

Перфектното време да се насладите на ресторанта е вечер, когато на високата тераса можете да си поръчате каталунска пържена тиквичка с мед или калмари, пълнени със спанак и собрасада.

Всичко това, в компанията на чаша червено вино и спиращата дъха панорамна гледка, която придава усещане за сюрреализъм, най-вече по залез.

 IL PESCATORE, САРДИНИЯ

През 60-те години на изминалия век бизнес магнат започва да превръща североизточните брегове на Сардиния в „рай за милионерите“. 50 години по-късно, все повече известни личности пускат котва из плажовете на местността и се потапят сред морето от луксозни възможности.

Ако голяма част от бляскавите ресторанти залагат повече на визия, отколкото на вкус, Il Pescatore може да ви предложи и двете. Заобиколен от борови дървета и с тераса, която буквално се влива в морето, ресторантът е истински очарователно място за ценителите на вкусната морска храна.

Тази задължителна кулинарна спирка в Сардиния е построена върху рибарска хижа и разполага с много дървени маси и столове, както и с огромен DJ пулт.

Главният готвач, който е носител на две звезди „Мишлен“, приготвя за посетителите си тартаре, фетучини с калмари и своя специалитет – спагети с омар.

Не е изключено, докато се наслаждавате на невероятната обстановка и специалния винен лист, да се натъкнете на Бионсе, Риана, Амал и Джордж Клуни, или пък семейство Обама.

Съществува разбирането, че един ресторант може да предложи на посетителите си или интересен дизайн, или вкусна храна. Подбраните от нас гурме локации показват, че далеч не е необходимо едното да бъде за сметка на другото.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA