Най-вкусните коледни сладки, които можете да приготвите

Обявяваме официално, че през декември калориите не се броят. Смело към кухнята!

Димитър Андонов
Димитър Андонов 05 декември 2020

За онези, които обичат нещата да са по много...

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 

1 ч.ч. масло 1 ч.ч. захар 1 ч.ч. кафява захар  1 с.л. екстракт от ванилия 2 яйца  2 ч.ч. брашно  2 ч.ч. бакпулвер 1 ч.л. сода за хляб  1 с.л. канела  1 ч.ч. шоколадови парченца  1 ч.ч. фъстъчено масло  2 ч.ч. овесени ядки  1 ч.ч. кокосови стърготини  2 ч.ч. орехи

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Разбийте маслото и захарта, докато станат леки и пухкави. 

2. Бавно прибавете ванилията и яйцата, и разбъркайте допълнително.

3. В отделна купа смесете брашното, бакпулвера, содата, канелата и солта. Прибавете към маслената смес и сложете шоколадовите парченца, фъстъченото масло, овесените ядки, кокоса и орехите.

4. Печете за 10 до 12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Най-вкусните коледни сладки, които можете да приготвите

За онези, които винаги експериментират...

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

3/4 ч.ч. масло • 1/2 ч.ч. кафява захар 1/2 ч.ч. захар  1 яйце  1 с.л. екстракт от ванилия  2 ч.ч. брашно  1 ч.л. сода за хляб 

За глазурата: 125 г крема сирене  1 ч.ч. пудра захар  1 ч.л. ванилия  1/4 ч.ч. захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Разбийте маслото и захарта, заедно с яйцето и ванилията. Бъркайте продължително около 3-4 минути.

2. В друга купа разбъркайте брашното и содата за хляб с щипка сол, след което добавете сместа към течните съставки.

3. Печете в предварително загрята фурна за около 10 минути.

4. Разбъркайте крема сиренето до постигане на пълна гладкост. Добавете пудрата захар и ванилията, след това сложете върху вече изстиналите бисквитки.

5. Непосредствено преди сервиране карамелизирайте захарта, след което оставете настрана да се охлади.

78

За онези, които обичат празничните традиции...

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

2 яйца  200 г масло 1 ч.ч. пудра захар  5 с.л. мед  1 ч.л. канела 500 г брашно  1 ч.л. сода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Разбивате яйцата, заедно с маслото. Веднага след това прибавяте пудрата захар и меда.

2. В друга купа смесете брашното, содата и канелата. 

3. След като обедините съставките, оформяте като бисквитки и печете до постигане на желания загар. Украсата е по желание, вкусът е невероятен!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA