Този уикенд София е локация за кулинарно пътешествие

Чуждестранни ястия и напитки, екзотични подправки, кулинарни демонстрации, изненади. Не звучи ли прекрасно?

Най-бързият начин да се пренесем на непознато място и да се потопим в неговата специфична атмосфера? Храната, of course!

Каквото и да си говорим... тя говори универсалния език на вкуса и ароматите, разкрива тайните на различните националности и ни помага да общуваме без граници, паспорти и багаж. Същото важи с пълна сила за кулинарното изложение на Сердика Център - "Taste the world", което може да посетите от 27 до 29 май.

Imperial_wine

Imperial&Gastronomia

Любимият търговски център ще предложи на своите посетители вкусове от 1001 свята и възможност да се потопят в бита и културата на различни националности. Всеки ден от 12:00 до 20:00 часа клиентите ще имат възможността да се докоснат до продукти от азиатската, европейската и балканската кухня, които не само галят сетивата, но и разширяват кръгозора. Участниците в изложението ще преживеят вълнуващи срещи с традиционни ястия и напитки, екзотични подправки, продукти за дома, специални готварски демонстрации и още много изненади.

За любителите на европейската кухня, нашите приятели от Imperial Gastrohub са подготвили специални готварски демонстрации всеки ден между 13:00 и 17:00 часа. Двамата гост готвачи Ники и Джовани ще представят едни от най-обичаните международни рецепти от три интернационални кухни – италианска паста в пармиджано реджано пита, испанска паея и бразилска мокека. Освен това, те са подготвили и богатата селекция от италиански и испански деликатеси (така ги обичаме!) - колбаси, сирена и зехтин, ароматни вина, както и водещи алкохолни марки, крафт бири и много други. Водеща на демонстрациите ще бъде Сандра Алексиева – създател на кулинарния сайт 1001 рецепти, водеща на редица готварски предавания и ценител на качествената и вкусна храна. Повярвайте ни, заслужава си. Меко казано.

Black Sea Catch

Сред участниците в кулинарното изложение са SO ferments, които специализират в работата с благородните плесени като Коджи и Темпе, и други ферментации, с които разработват уникални и полезни продукти. За опознаването на азиатската кухня ще допринесат и K-FOOD, предлагащи голямо разнообразие от корейски храни като рамьон и кимчи, алкохолни и безалкохолни напитки като соджу и макгеоли. Посетителите ще могат да се докоснат и до висококачествен био хайвер от белуга и естер, благодарение на участието на Osetra&Beluga.

Посетителите на изложението ще могат да се пренесат в Селският двор на дядо Гошо и да се докоснат до магията на шафрана, още познат като "Червеното злато", който се отглежда напълно екологично от Гергана и баща ѝ Гошо в двора им в село Партизанин. Освен висококачествен био шафран, клиентите ще могат да си закупят бутикови бижута с шафран, разработени съвместно с "Ръчно изработени бижута Българа". За почитателите на силните вкусове, Chilli Hills ще предложат селекция от люти сосове, пасти, маринати люта занаятчийска бира и ракия, лют зехтин и още натурални продукти, произведени в бутиковата българска ферма за люти чушки. За потапянето в атмосферата ще допринесат и Черноморски улов, които ще покажат богатствата на черноморския риболов отблизо, представяйки го в изцяло нова светлина.

Chilli_Hills

Lakrids-by-Bulow

Вълнуващите кулинарни пътешествия продължават със селекцията световни и български подправки на Spizing. Elly’s Supreme Taste ще дадат възможност на гостите да се докоснат до висококачествени маслинови масла екстра върджин и балсамови оцети на марките Nobleza del Sur Premium и Ariston. Приятелите ни от Lakrids by Bülow пък ще погалят сетивата със сладките бутикови изкушения (красив начин да опишем още по-красивото им творение), сътворени от лакриц и шоколад (толкова, толкова, ТОЛКОВА ВКУСНИ!), а Manolo Home ще представи най-новите тенденции при продуктите за дома.

Повече информация може да откриете в официалната Facebook страница на събитието.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA