4 бързи и лесни коктейла за петък вечер

Отпразнувайте началото на уикенда подобаващо. Заслужава си!

Обичаме петъка, а още повече го обичаме с коктейл в ръка. Лятото е тук и няма по-подходящ момент, от този да съберете приятели вкъщи и да отпразнувате началото на уикенда.

Със сигурност знаете как да приготвите вашия любим коктейл и как да зарадвате приятелите си с техния, но понякога ви трябва и доза изненада, за да разведрите обстановката. Винаги е добре да има нова напитка, която никой не е опитвал. Много лесно тя може да се превърне в героя на вечерта, а вие да бъдете най-добрия домашен барман.

fghjk

Палома

Всъщност, това е мексиканската версия на маргаритата. Класически летен коктейл, който се прави с текила, сок от лайм, портокал или грейпфрут. Зависи дали искате да е по-сладък или по-кисел. Всичко се смесва и се налива във висока чаша с лед. Има множество рецепти за това по колко точно трябва да включите от всяка една съставка в напитката, но важното е коктейлът да е свеж.

dfghn

Текила Сънрайз

Неостаряващ коктейл за топлите дни. Текила сънрайз преминава през времето и се превръща в любимо питие на поколения наред. Съдържа текила, портокалов сок и сироп от нар. Съставките са вдъхновени от цветовете на изгрева.

cvbnm

Дайкири и Куба Либре

Ако имате лоши спомени с текилата и предпочитате рома, то следващите два са вашите коктейли. Дайкири се прави с бял ром, сок от лайм и какъвто искате сладък сироп.

cfvgbhnj

В случай, че добавите газирана напитка и по-специално кока-кола, тогава коктейла се превръща в Куба Либре. 

cvbnm

Мохито

Не може да не споменем и негово величество, мохитото. Просто класика! Бял ром, свежа мента, лайм и газирана вода. Според страстните мохито-историци то е било измислено в края на 19 век в Хавана и е кръстено на капитан на пиратски кораб.

ghjk

Космополитан

И накрая, коктейлът, който е измислен заради всички нас, дамите. Все пак беше емблематичен за Кари и приятелки в „Сексът и градът". Космополитан никога няма да спре да бъде модерен. Съставките са добре известни - водка, лимонов и боровинков сок. Пълните в шейкъра с преимущество на водката, а след това сервирате в чаша за Мартини.

цжбнм,

Оргазъм

Продължаваме с по-сладките коктейли, ако това е от което имате нужда. За него бих казала, че името не е случайно. Комбинацията от равни части водка, ликьор Амарето, Калуа, Бейлис и сметана ви изстрелва в други емоционални галактики. Някои казват, че е коктейлът е подходящ за студените месеци от година, но какво от това? Защо да се лишавате от това, което ви харесва?

Надяваме се, да ви сервираме тези бързи и лесни рецепти точно навреме и да сте открили вашата звезда за вечерта. Пожелаваме ви добра компания и нека уикенда да започне.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA