Историята на любимия ти коктейл

Всички ги обичаме, но е почти сигурно, че всички не знаем какво се крие зад имената и съставките им.

Коктейлите са неразделна част от горещия летен ден. Обичаме да ги пием - на плажа, в бара, дори вкъщи. Обикновено барманът забърква нещо, а ние просто се наслаждаваме на вкуса му.

Истината обаче е, че имената, съставките и цветовете на коктейлите имат значение. Те носят със себе си древна история, която смятаме да ви разкажем. А кой е вашият любим?

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДРЕСКОД COCKTAIL ATTIRE, EXPLAINED

cfvgbhn

СЕКС НА ПЛАЖА

Легендата разказва, че през 1987 г. във Флорида, по време на лятната ваканция, млад барман на име Тед смесил прасковен шнапс, водка, портокалов сок и гренадин в коктейл.

Започнал да го продава, за да спечели местно състезание за бармани. Когато са го питали как се казва напитката той веднага измислил име - "Секс на плажа". Защото смятал, че това са двете основни причини хората да идват във Флорида през лятото - сексът и плажът. Разбира се, коктейлът имал моментален успех.

fvghnjm

МОХИТО

Мохитото е сред най-обичаните коктейли. И има защо. Според най-древната легенда то е измислено от робите, работещи на кубинските полета със захарна тръстика. Според тази история те имат пръст в създаването на напитката и по-конкретно на Гуарпаро, сокът от захарна тръстика, който придава основния вкус на Мохитото. Възможно е именно африканските роби да са тези, които за първи път са смесили Гуарпаро и Агуардиенте.

fvgbhn

ИРЛАНДСКО КАФЕ

Много отдавна в Ирландия, когато полет бил отложен, барманът сипал ирландско уиски в кафето на американските пътници, за да ги затопли и да не усетят забавянето. Те били толкова щастливи от финалния резултат, че бързо отнесли рецептата със себе си към САЩ.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ИМАЙТЕ ПРЕДВИД ТОВА, АКО СМЯТАТЕ ДА ПРЕКАЛИТЕ С КОКТЕЙЛИТЕ

cfvgbhnm

ЗОМБИ

Изобретателят на тази рецепта - Дон Бийч създал смес от 3 вида ром, ликьори и свежи плодове, за да помогне на клиент да преодолее махмурлука си. Клиентът се върнал след няколко дни и се оплакал, че от напитката се е чувствал като зомби през целия ден. След като чул това, Дон решил да включи напитката в менюто като коктейл.

cfvgbhn

ЛОНГ АЙЛЪНД

За този коктейл има не по-малко легенди от другите. Най-интересна е тази за домакините от Лонг Айлънд. Според някои те създали напитката в опит да пият невинно изглеждащо питие пред семействата си. За да избегнат осъдителните очи на приятелите, съпрузите и децата, за количеството, което изпивали, те открадвали по съвсем малко количество от всяка бутилка с алкохол. Другата съставка - кока кола, използвали, за да изглежда просто като студена кола, утоляваща жаждата в топлото.

rfgthjk

ПИНА КОЛАДА

Вкусният тропически коктейл е националното питие на Пуерто Рико - националният ден на Пина Колада се празнува на 10 юли. А името буквално означава "изцеден ананас" на испански, което показва и главната съставка - сок от ананас. За другите две съставки - сметана и бял ром, историята е, че пуерторикански пират сервирал смес от бял ром, кокосов орех и сок от ананас на екипажа си, за да им помогне да се охладят и да стимулира духа им.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA