Black Sea Gold Pomorie отпразнува 90 бляскави години

9 десетилетия традиции и новаторство. 9 десетилетия труд, талант и упорита работа в производството на вина, ракии и бренди.

30 ноември 2022

Поморийската винарна Black Sea Gold отпразнува своята 90-годишнина с бляскаво парти, а гости бяха над 400 колеги, партньори, инфлуенсъри и представители на медиите.

"Нашата философия е винаги да се стремим към перфекционизъм и да създаваме вина, които носят характера на Поморие, а всяка реколта да е по-добра от предходната. Традицията на прозводство и талантът на нашите технолози, съчетани с отличитлния Поморийски тероар, създават вина и ракии, с които се гордеем. И така вече 9 десетилетия", коментира Христо Янков, изпълнителен директор на Black Sea Gold.

Black Sea Gold

Историята на винарската изба започва през далечната 1932 г. в Поморие - район, прочут със своите вина още от древни времена. Традициите, изградени през тези 90 години, са запазени и до днес.

"Вече 90 години Black Sea Gold е лидер на пазара с емблематичните брандове Бургас 63, Бургаска и Поморийска ракия, познатите на всеки потребител вина Pentagram и Salty Hills. Тайната на успеха e в труда и постоянството, съчетани с гъвкавост и адаптация към търсенето на потребителите. Напитките ни са свтовно признати, с повече от 250 награди от най-престижните международни конкурси", сподели Йордан Чорбаджийски, изпълнителен директор на винарната и благодари на собствениците Петя Славова, Жени Славова и Ивайло Василев за гласуваното доверие.

Black Sea Gold

Не са много фирмите в България, които могат да се похвалят с толкова дълъг живот, но и със завидна устойчивост, която им помага да оцелеят при всички предизвикателства на ежедневието.

За настроението в празничната вечер в столичния хотел "Маринела" се погрижиха водещите Алекс Сърчаджиева и Герасим Георгиев-Геро. Сред изненадите на вечерта бе поп звездата Любо Киров, който вдигна градуса на купона и гостите на дансинга. На събитието присъстваха още носителката на приза "Жена на годината" 2021 в категория ОБЩЕСТВО - Ивелина Чоева, актьорът и тв водещ Александър Кадиев, режисьорите Илиян Джевелеков и Ники Илиев, "оцеляващите" Жени и Ваня Джаферович, певицата Прея, актьорът Иво Аръков, моделът и актриса Саня Борисова и др.

Професионалните бармани от Flair Temptation презентираха пред гостите на събитието специално разработени коктейли с ракия, бренди и вина от портфолиото на Black Sea Gold. Игра с награди допълни празничното усещане и накара гостите да се потопят в магията на миксологията.

Black Sea Gold

Като на всеки рожден ден и на този имаше огромна торта - Златна шоколадова скулптура на кораб, специално изработена за Black Sea Gold от шеф Ради Стамболов. За да я разрежат, на сцената излязоха собствениците на Black Sea Gold Петя Славова, Жени Славова и Ивайло Василев и изпълнителните директори на винарната.

За всеки от гостите на събитието Black Sea Gold беше приготвил специални подаръци - бутилка от специалната лимитирана серия колекционерско вино, създадено специално за юбилея. За това уникално вино са подбрани най-добрите партиди от три различни реколти от сортовете Каберне Совиньон, Мерло и Каберне Фран. Блендирани са вина от 9 бъчви - точно колкото десетилетия празнува избата тази година. Най-големите почитатели на вината на Black Sea Gold съвсем скоро ще могат да се сдобият с това лимитирано кюве, което ще бъде достъпно в специализираните магазини.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA