Най-страхотните веган бонбони, които сте опитвали

Днес ви предлагаме шоколадов десерт, от който ще си оближете пръстите.

Ася Иванова
Ася Иванова 09 юли 2023

Фотография: Pexels.com

Лятото е в разгара си, всички сме на режим, но защо да пропускаме десерта?

Днес сме ви подготвили една страхотна рецепта за домашно приготвени здравословни вегански бонбони с фъстъчено масло, от които ще си оближете пръстите. Да, дори здравословните десерти могат да бъдат изключително вкусни. Нашите бонбони не съдържат глутен, млечни продукти и рафинирана захар. Освен това са изключително лесни за направа и ще ви отнемат само 10 минути от времето ви.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

За топчетата:

- 1 ч.ч. фъстъчено масло
- 2 с.л. кленов сироп
- 1-2 с.л. кокосово брашно

За глазурата:

- 1 ч.ч. полусладък мини шоколадов чипс
- 1 с.л. фъстъчено масло
- 1 с.л. кокосово масло

веган шоколадови бонбони

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Вземете всички съставки за топчетата и ги сложете в средно голяма купа. Разбъркайте, докато всичко се смеси добре. В зависимост от вида фъстъчено масло, което използвате, може да се наложи да коригирате количеството кокосово брашно. Добавете само толкова, колкото е необходимо, така че сместа да е достатъчно твърда, за да се разточи във форма на топка.

Оформете така полученото тесто на малки топки и ги поставете във фризера да се охладят, докато приготвяте шоколадовото покритие.

За глазурата сложете всички съставки в малък тиган и ги разтопете на слаб огън. Бъркайте непрекъснато, докато се разтопи и стане гладка смес. Внимавайте да не загори.

Извадете бисквитеното тесто от фризера. Потопете всяка топка с фъстъчено масло в разтопеното шоколадово покритие, като внимателно разклатите, за да се уверите, че цялата топка е покрита. Извадете с вилица, за да може излишния шоколад да падне. Върнете топчетата обратно във фризера за около 30-60 минути или докато шоколадът се втвърди. Съхранявайте бонбоните на студено, тъй като на стайна температура рискувате да омекнат и да загубят формата си.

Bon appetit!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA