„Измий чиниите!" и тя изпълнява

Японците са създали механична ръка, която ще направи живота ни по-лесен и щастлив. Но не по начина, по който си мислим. Никой не обича да мие чинии. Това винаги се превръща в препъни камък и причина за кавги чий ред е днес да застане до мивката. А в Япония този проблем е решен - там можем да си купим такава джаджа, благодарение на която измиването на съдовете определено ще стане по-малко неприятно. Ръчната моторизирана четка ще свърши цялата мръсна работа вместо нас, така че не е нужно да докосваме мазните съдове.

Приспособлението има две „ръце” на панти, които улавят и здраво захващат чинии, купи и дори чаши с всякакви размери, докато въртящата се четка изчиства остатъците от храна и от двете страни.

Цялата електроника е водоустойчива, зареждането стига за един час интензивно миене, което би трябвало да е достатъчно, дори за купчина чинии, които са се натрупали за цяла седмица. „Ръчичките” струват 80 долара, но трябва да платим и за вноса им от Япония, където се продават. Но във всеки случай е по-евтино от това да си купим съдомиялна машина.

via GIPHY

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA