Apple представи новите AirPods Pro, които със сигурност няма да падат от ушите ни

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 31 октомври 2019

Въпреки факта, че формата на класическите AirPods е описана като „анатомична", някои потребители се оплакват от нейната ненадеждност - казват, слушалките все още падат от ушите им. С новия AirPods Pro вероятността това да се случи клони към нула: устройството има силиконови накрайници в три размера, които стабилно се фиксират в ушната част.

Но промените в дизайна не са основната характеристика на обновените слушалки. Сега те са придобили функция и за активно намаляване на шума, което се постига чрез два микрофона - външен и вътрешен. Микрофоните анализират заобикалящия ни шум и го „блокират", настройвайки звуковия сигнал в слушалките. За тези, които предпочитат да слушат не само музика, но и света наоколо (например съобщения в метрото или на летището), Apple е разработила „прозрачен" режим - с него околните звуци сякаш се „транслират" върху музиката.

Новите AirPods Pro могат да работят до 4,5 часа без презареждане и повече от 24 часа с периодично зареждане. Слушалките ще влязат в продажба на 30 октомври.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA