Как да направите перфектните летни снимки?

Няма нужда да имате диплома по фотография, за да впечатлите всичките си Instagram последователи.

Вече сте на плажа, изпили сте няколко коктейла, хванали сте тен и сте погледнали лошо детето до вас, което ви засипва с пясък непрекъснато. Какво да направите? Снимка за Instagram? Да, определено.

За да избегнете „традиционните" и ужасяващо клиширани кадри, в които просто поглеждате предизвикателно към камерата и оставяте изрязания бански да говори вместо вас, е добре да имате предвид тези няколко неща, които ще ви осигурят перфектната снимка. Тя, сама по себе си, достатъчно харесвания, за да захрани егото ви… и папката с летни спомени.

47

Най-подходящото време за летни снимки е при залеза или изгрева на слънцето. Неслучайно фразата golden hour е сред най-популярните хаштагове в Instagram! Сутрешните и вечерните часове от деня могат да ви осигурят наистина невероятни цветове, които пък ще ви спестят времето за избор на филтър.

Тъй като светлината лесно може да се отразява във водата, ще е добре да имате предвид, че може да се получи светлинна илюзия, която да не изглежда добре. Ако хванете перфектния ъгъл, получавате възможност за доста интересен акцент в кадъра ви.

24

Само защото снимате на плажа не означава, че не трябва да се ограничавате изцяло до него. Потърсете кейове, цветни къщи, пътеки, които водят към плажа или дори използвайте спасителния пост. Холивудските красавици често се качват на тях за секси кадрите си с цял бански, защо да не пробвате и вие?

Важно е да контролирате светлината и обстановката! Внимавайте със слънцето, облаците и обърнете внимание на фона. Напълно възможно е да намерите кенче от бира в перфектната си снимка, а отлично знаем, че да я обработвате с часове, само защото някой е забравил да изхвърли боклука си, е адски изнервящо.

24

Най-важното при летните снимки, а и при всички други, е да бъдете автентични и в синхрон със заобикалящата среда. Е, ще излъжем, ако кажем, че секси визията и морският хоризонт не са почти задължителни, но те нямат нищо общо с ъглите или тялото на супермодел. Ако се чувстваме наистина добре, снимките рядко изглеждат зле. Ако все пак е така, още има безплатни функции в Lightroom, на които да разчитаме.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA