Обичате ли видеоигри? Питаме, защото...

Стартира мащабен конкурс в подкрепа на независимите създатели на мобилни игри в България.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 09 февруари 2022

Голяма част от света вече е ситуиран изцяло в онлайн пространството и е напълно нормално да обръщаме внимание на случващото се в него.

Ако случайно имате game dev студио, познавате някой с такова, или пък сте ентусиаст в сферата на видео и мобилните игри, създали сте игра с потенциал да бъде харесана от геймърите, първото издание на конкурса SEA Game Indie Pitch е нещо, което да имате предвид.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: INSTAGRAM И FACEBOOK СПРЯХА. СПИРА ЛИ СВЕТЪТ?

57

Той е част от четиридневния маратон SEA Game Jam, който включва и конференция с топ лектори от бранша. Датата на голямото събитие е 6 март, часът е 10:00 ч., а мястото - Икономическият университет във Варна.

Победителите в конкурса ще получат уникалната възможност да представят играта си пред професионалисти от индустрията на едно от най-големите изложения за инди студиа в региона, част от международната конференция Dev Play 2022, която се провежда в Букурещ. Проектите, оценени като перспективни от екипа на Zariba и журито на конкурса, могат да получат финансиране за разработка на играта си.

"Вярваме, че в България има много талантливи създатели на игри и се надяваме чрез конкурса SEA Game Indie Pitch да достигнем до тях, да ги подкрепим и да работим в посока изграждането на среда, която да стимулира тази индустрия", коментира Радостин Петров, основател и собственик на Zaribа. "Глобалният пазар на игри се очаква да достигне 256,97 милиарда долара до 2025 г. и се надявам България да е част от тази тенденция."

57

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЩЕ ВЪВЕДЕ ЛИ INSTAGRAM ПЛАТЕНИ АБОНАМЕНТИ?

За участие в SEA Game Indie Pitch са поканени студиа и екипи до 5 човека, а разработка на играта, с която кандидатстват, трябва да е започнала максимум преди 2 години и да няма външно финансиране. Дори кандидатите да не отговарят на някое от горните условия, те са добре дошли да се включат в събитието, а екипът ще оцени индивидуално допустимостта на всеки един от проектите.

Повече информация може да откриете тук.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA