О, той просто ще блести в ръцете ви

И, не, не говорим за пръстен с диамант, а за новия Huawei nova 10 Pro.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 13 октомври 2022

Let's put it out. Смартфон културата, ако изобщо съществува такова понятие, предизвиква естествено любопитство към всеки нов модел на пазара. Модел, който може да не се отличава особено от предшествениците си. Модел, който обещава да ни сваля звезди, докато не останем завинаги влюбени в него и неговите функционалности. Huawei nova 10 Pro обаче не се налага да го прави, защото вече грее ярко в иначе обемното портфолио на марката.

Когато телефонът пристигна в редакцията на GRAZIA, yours truly бързо организира фотосесия с помощта на екипа. Не само за да тестваме иновативната камера, но и дисплеят, бързината и всички останали показатели, без да навлизаме в излишни подробности. Защо ли? Защото така или иначе ще попитате третия си братовчед и онзи познат на най-добрия ви приятел "Абе, този процесор добре ли е?". Ами, да, добре е.

Huawei

Дизайнът на Huawei nova 10 Pro е продължение на традицията, която серията наложи - изключително тънък и стилен профил, извит дисплей с Full HD+ резолюция и панел, който не бих казал, че е моята чаша чай, но предвид завръщането на металик тенденциите, е интересно намигване. Също толкова бляскави са златните акценти - при изписването на логото, надписите с дребния шрифт и най-вече за ринга около основната камера.

Huawei

Huawei

О, споменахме камера. Основната такава на телефона разполага с 50 MP сензор и обещава до 40% повече уловена светлина. Може да не го тествахме в най-тъмните часове на нощта, но в мрачния и изтощителен октомврийски следобед, резултатите са повече от приятни. Останалите две камери са съответно 8 МР и 2MP с автофокус и сензори. Селфи камерите също са две - първата е 60 MP, докато втората от 8 MP служи по-скоро за портретните кадри. Широкоъгълна е, така че може да съберете повече хора в кадър (тоест забравяте за "мръдни малко по-наляво"), да уловите по-широк пейзаж и изобщо елементите от снимката да не изглеждат деформирани. Освен това поддържа и zoom - с други думи, предразполага към по-разчупени и оригинални селфита, благодарение на 2x оптично и 5x цифрово увеличение. Като човек, който е правил не повече от 15 селфита в живота си, не включвам примери между редовете, но ако подберете правилната светлина, може да изненадате последователите си с уникално Story в Instagram. А в случай че сте се насочили към кариерно развитие в YouTube, задължително е да споменем, че телефонът поддържа 4K качество на видеото и специален влог режим за едновременно снимане с предната и задната камера. Да! В едно видео!

Huawei

Huawei nova 10 Pro идва с Android, но без достъп до услугите на Google, така че ако това е водещ мотив при избора на ново устройство, добре е да го имате предвид. В менюто обаче ще откриете магазина AppGallery, който непрекъснато разширява възможностите си и в който може да намерите социалните мрежи, мобилните приложения на локалните банки и т.н. Налична е и апликацията Gspace, през която може да инсталирате практически всичко.

Зареждането на телефона ли? Случва се СТРАШНО БЪРЗО! Да, нарочно включих caps lock-а. Взимайки телефона в ръцете си, батерията беше на ръба. Около половин час и десет мейла по-късно, вече достигна заветните 100% и остана на сравнително високо ниво до края на нашия ден заедно. Батерията е 4500 mAh, а самото зарядно - 100 W и включено в комплекта, където ви очаква и силиконов защитен кейс.

Разбира се, има още много характеристики, за които може и вероятно е окей да поговорим, но стилният дизайн и различните функционалности ще ви накарат да протегнете ръка към новия модел на Huawei - лек, приятен и готов да влезе в ролята на вашия нов BFF. Иначе казано, ще разберем, ако последвате философията на Ариана Гранде. I see it, I like it, I want it, I got it.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA