Детски рай в Китай

Детски рай в Китай

Детски рай в Китай

Детски рай в Китай

Детски рай в Китай

Детски рай в Китай

Детски рай в Китай

В новия район на китайския град Чунцин, направо сред новопостроените сгради, се появи истинско детско селце. Архитектурното бюро IDO е построило необичайна детска градина в жилищния квартал Лянцзян. Тя прилича на ярък оазис сред сивите високи сгради и потапя децата в приказна атмосфера.

Архитектите са работили в сътрудничество със строителните предприемачи, които са отделили не много голяма площ за изграждане на детска градина. Там е било необходимо да се разположат цели 9 класа с групи деца от различни възрасти. За да се поберат на тази територия както образователните корпуси, така и детските площадки, експертите са решили да използват пространството до максимум, включително площта на покривите.

Градината се придържа към специална концепция за учене: децата се насърчават да взаимодействат с природата, да изследват различни места, да тичат свободно, да скачат и да играят на воля. За тази цел, в детското заведение са оборудвани специални безопасни зони на двора и на покривите.

Всяка къщичка изпълнява своето предназначение: освен музикалните и спортните зали, има и детска гостна, медицински кабинет, клас със смесено предназначение, както и няколко игрища. В помещенията за провеждане на часовете всички мебели са мобилни, което означава, че могат да бъдат размествани, в зависимост от различните сценарии и необходимости.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA