Продава се имението, където е сниман филмът „Малки жени"

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 12 октомври 2019

Thayer Estate

Thayer Estate

Thayer Estate

Thayer Estate

Thayer Estate

Дългоочакваният филм на Грета Геруиг „Малки жени" ще излезе на 26 декември, но основната му забележителност вече може да бъде закупена. Имението в Ланкастър, Масачузетс, където са заснети сцените от филма, се продава за 3,25 милиона долара.

Триетажното имение Thayer Estate с площ от над 2000 квадратни метра е проектирано от архитект Гай Лоуел (Guy Lowell) през 1903 г. и в него могат да бъдат намерени навсякъде зашеметяващите елементи от границите на епохите. Сега имението разполага с 47 удобни спални и 28 бани.

Въпреки факта, че имението е на повече от сто години, то изглежда прекрасно: бившите собственици - фондацията Brahmananda Saraswati Foundation - внимателно са следили състоянието му. Широки корнизи, римски колони, камини, изобразяващи сцени от древногръцката митология - всичко това разказва историята на къщата.

Преди имението да бъде обявено за продажба, в него се помещаваше център за алтернативна медицина, управляван от Дийпак Чопра, към когото неведнъж са се обръщали Майкъл Джексън, Елизабет Тейлър и Барбра Стрейзънд. А първият му собственик е бил ученият-градинар Баярд Тайер (Bayard Thayer).

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA