Огледалце, огледалце

Невена Дякова
Невена Дякова 07 април 2020

Ден 24 от карантината… Излизате рядко, защото сте съвестни. Отдавна сменихте офисното облекло с удобни спортни дрехи (понякога пижама), миете старателно лицето си и нанасяте всички уникални мазила, които притежавате, сутрин, защото не бързате… косата сресвате, колкото да бъде прибрана в елегантен домашен кок, гримът - в повечето случаи -  отпада като стъпка.

Никой от обкръжението ви не може да ви каже кога ще свърши всичко това, но вие се надявате, че когато и да свърши, все още ще влизате в любимия си чифт дънки, отново ще можете да се оправяте старателно и да погледнете със задоволство отражението в огледалото.

Ето и няколко разновидности на този любим елемент от интериора, някои дизайнерски, други на повече от апетитни цени:

00

РАМКА ИЛИ ОРЕОЛ?

Обичам изчистените, класически форми, но нямам против да разчупя линията на стереотипа, ако алтернативата озарява стената в банята или дневната с причудливостта на фин релеф или ажурна в плетката си рамка. Разгледайте няколко ултракрасиви опции като тази на Zara и класиката All Saints на италианската марка Kartell, създадена от дизайн дуото Лудовика и Роберто Паломба.

00

НЕСЪВЪРШЕН ОВАЛ, НАСАМ!

Този пример капсулира добре философията, че природата на нещата от живота е лишена от перфектност. Има нещо много привлекателно в огледало, което не е нито кръг, нито овал и ви печели с бунта на различието на формите си. Не са ли именно трудните за дефиниране обекти и преживявания най-интересните, най-нестандартните, най-запомнящите се? Препоръчвам ви този страхотен Pond Mirror от Ferm Living, с който се сдобих наскоро и също толкова приятната версия на Zara.

00

В ЦЯЛ РЪСТ

Защото не бива да изпускаме положението извън контрол и винаги, ама винаги е добре да се видим от глава до пети, преди да излезем. Последното, когато генералът разреши, и за предпочитане пред едно от следните предложения: Kaschkasch Floor Mirror, Skagerak’s Georg от любимия за прелистване Finnish Design Shop, както и винаги актуалните LINDBYN и Knapper от шведския гигант IKEA.

00

ПРАВОЪГЪЛНИ И ПРОЗРАЧНИ

Може би и сега притежавате огледало в тази форма, затова си позволявам да ви покажа няколко по-високи бранда, които ще помечтаете да окачите у дома… като този Only me, който сякаш крещи да изберете него и много подобния Unu mirror 4132, който ще ви излезе една идея не толкова солено.

Фотография: Pinterest

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 7 НАЧИНА ДА ОСВЕЖИТЕ СПАЛНЯТА СИ ОЩЕ СЕГА

КАК ИЗГЛЕЖДАТ ДОМОВЕТЕ НА ЗВЕЗДИТЕ ОТВЪТРЕ И ОТВЪН?

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA