Да започнем на чисто

Началото на годината е перфектното време да вкараме дома си в ред

Невена Дякова
Невена Дякова 07 януари 2021

Традиционно домовете, в които сме израснали, са подредени светилища на натрупвани с години вещи. Хладилниците в тях са колкото места за съхранение на храна, толкова и стени за отрупване с магнити… а рафтове и етажерки в дневните приютяват книги, вази, декоративни фигури, но също остаряла техника, обгорели и събиращи прах свещи, наследени от поколения сервизи.

Свикнали сме да подреждаме „за гости" и независимо колко привързани се чувстваме към реда в дома си, не успяваме винаги да оставим задълго нещата така.

Аз лично имам нестихваща борба с дистанционното, машината за кафе, която постоянно прибирам в шкафа, с електрическата кана – последната битка спечелих като си купих изчистен модел от Finnish Design Shop, за да се слива с гърба на кухнята.

Alessi

Не мога да кажа, че стремежите ми у дома винаги да е подредено и хармонично са се увенчали с категоричен финален успех, но опитвам и търся начини. И не спирам да се вдъхновявам.

Един от последните инфлуенснали ме по темата хора е шведката Бенита Ларшон – жена на възрастта на родителите ми с изключително усещане за мярка и не просто красив, но функционален минимализъм.

Кои са малките трикове, които използва тя, за да се наслаждава на красива атмосфера у дома, без да прибира и вади постоянно най-необходимите ежедневни неща, Бенита показва във видеото по-долу.

 

Със съвсем семпли и необемни неща като кошница, кутия, поднос, Бенита успява да придаде много по-събран и подреден вид на вещите, които използва на дневна база. В зависимост от стила на дома ви и личните предпочитания може да изберете такива както в сегмента "бюджетни", така и сред брандове от по-висок клас. 

Betina

Ето няколко варианта за кутия, кошница, поднос и миниатюрен контейнер, които независимо от цената, ще се превърнат в устойчива инвестиция за интериора на дома ви. 

Фотография: IG и unsplash.com

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA