Wardrobe Detox: Готов ли е гардеробът ни за пролетта?

Имаме няколко лесни стъпки, с които да пренаредим, изчистим и освежим гардероба си, за да имаме перфектната стилна пролет

Силвия Канин
Силвия Канин 23 февруари 2021

Винаги е така - докато се обърнем и пролетта е тук. Красива и много чакана. А ние... ние тотално не сме готови за нея. Още си обличаме зимното палто, непрекъснато ни е топло, продължаваме да ходим с тежките ни обувки за сняг, а всички пролетни дрехи са прибрани дълбоко в гардероба, килера или под леглото.

Ако идеята да пренаредите ви се вижда ужасно трудна, то нека ви успокоим - и ние не сме фенове на целодневното пренареждане. То обаче е важно не само, за да изглеждаме добре, но и за да се чувстваме така. Много психолози твърдят, че има пряка връзка между подредения дом и подредения ум, а ние ще си позволим да променим малко тази закономерност. Подреден гардероб = супер пролет.  Ето ги нашите лесни и много полезни идеи за детокс на гардероба!

ПОДАРИ НЕНУЖНОТО

Извадете всички пролетни дрехи и ги прегледайте. Със сигурност има много неща, които никога не обличате. За да сортирате ненужното можете да отделите всички повтарящи се модели. Три бели тениски, четири чифта дънки и още и още. Оставете дрехите, които носите ежедневно. Останалите подарете на близки или ги дарете.

ВДЪХНОВЕНИЕТО В ЗАКАЧАЛКИТЕ

Много вдъхновяващо и мотивиращо за гардеробния детокс и за подредения гардероб като цяло могат да подействат красивите закачалки. Препоръчваме да си закупите нови, такива, които да ви допадат. Подредете ги в една посока и ще видите колко красиво ще изглежда всичко. 

ДРЕХИ СПОРЕД СЛУЧАЯ

Друга техника за подреждане и освежаване на гардероба е тази на сортирането на дрехи спрямо тяхното предназначение. Отделете шкаф или рафт само за дрехите ви за спорт и разходки, до тях сложете домашните си дрехи. Отделете място за ежедневното си облекло. Не подреждайте тениските с други тениски, а ги пренаредете, поставяйки ги между любимите си дънки и сака. Така ще организирате нещо като седмичен гардероб, който може да преподреждате лесно, избирайки в главата си какво ще носите  идните дни. 

КАКВО ДА ПРАВИМ С ПО-СКЪПИТЕ МОДЕЛИ?

Всеки от нас има дрехи и аксесоари, в които е инвестирал повече. Понякога обаче не носим точно тези модели, защото ги пазим. Гардеробният детокс ни учи да не ставаме подвласни на вещите си, затова и е добре да започнем да се наслаждаваме дори на най-скъпите си такива. Носете ги и им се радвайте, пръскайте си от любимия парфюм дори у дома. Няма по-хубаво от това да си доставим удоволствие. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA