Искате красив дом? Спрете да купувате тези предмети!

Кива от DIY with KB ни съветва как да направим дома си по-красив, купувайки по-малко от следните неща...

Невена Дякова
Невена Дякова 09 юни 2021

Уреди с едно предназначение

Често сме привлечени от рекламните послания на поредния блендер, машина, която готви на пара и почти магично топи мазнините по тялото ни, преса за панини или на български тостер сандвич, машина за най-доброто лате, гофретник... Може да изброяваме до безкрай, но истината е, че всяко подобно устройство се ползва рядко, ако ли не, изобщо в домакинството ни и дори непременно да не стои на кухненския плот, за да го загрозява, заема излишно място в килера или шкафовете ни. Съветът на Кива е да пестите място, като вложите пари в кухненски работи с много функции, които ще ви помагат в приготвянето на хляб, паста, сладкарски изделия, мелене на месо и т.н.

HKB2

Тоалетка/скрин с вградено огледало

Няма да се лъжем, тази мебел изглежда леко ретро и по-лошото, както ни напомня Кива, отнема значителна площ от стената, на която иначе може да разположим картина, семеен портрет или красив постер. Декораторката съветва още да не гледаме на огледалото само като на утилитарна вещ, но също на предмет, който може да ни помогне да усилим усещането за обем на стаята. Никой,  разбира се, не казва да изхвърлите стария си скрин с огледало, но не преди да потърсите вариант, в който да демонтирате горната част и да запазите само шкафа.

HKB3

Мебели с мраморни повърхности

Трудни за поддръжка, особено ако готвите често върху тях или пиете червено вино. Повърхността на красивите плотове от камък, които може да са също основа на  холната ви маса, не са най-практичното и устойчиво, но дори повече - не са никак бюджетно решение. Ако искате да сте актуални, а в същото време да не тормозите банковата си сметка, заложете на по-индустриално звучене с плот от цимент или излят бетон.

HKB4

Помощни масички

Не може да отречем, че дизайнът им обикновено е супер cute, но рядко помощните масички, макар и наречени така, влизат в помощ с някаква жестока функционалност. В повечето случаи това са мебели с декоративна, не утилитарна функция и със сигурност не трябва да прекалявате с разполагането им в пространствата. Една в близост до дивана или отдалечено кресло е повече от достатъчна за дома ви.

HKB5
Повече съвети във видеото по-долу:​​​​​​​​​​​​

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA