Ашли Бенсън отваря врати на дома си в стил Стария Холивуд

Френски шик в трапезарията, италианска естетика в задния двор и духът на Амстердам в баните на звездата.

Ася Иванова
Ася Иванова 05 октомври 2023

Фотография: Profimedia

Днес ви представяме страхотния дом на звездата от "Малки сладки лъжкини" Ашли Бенсън в Лос Анджелис.

Актрисата отваря вратите на своя дом за интериорното списание Architectural Digest и кани всичките си фенове на виртуална разходка в своята обител с площ от 4825 квадратни фута, 5 спални и 5 бани.

Проектиран през 1930 г. от архитекта Артър Кели, домът на Ашли е скъпоценен камък от Стария Холивуд и тъй като е имал само трима собственици до момента, той е практически недокоснат. Вдъхновена от любовта си към Европа и филмите на Нанси Майер, Ашли привлича интериорния дизайнер Никол Гордън и архитекта Джон Фарас, за да помогнат за преобразяването на дома й в стилистиката на 21-ви век. "Всичко беше много морално остаряло и наистина трябваше да бъда непредубедена, за да си представя потенциала на къщата", обяснява актрисата. "Тя наистина искаше да уважи старата архитектура и целостта на къщата", казва от своя страна Никол Гордън.

От фототапети с астронавти до най-добрата П-образна зелена кухня, на която би завидила и най-страстната домакиня, Бенсън създава страхотно място, което крие по нещо забавно зад всеки ъгъл. "Исках да направя всеки ъгъл и всяка стая – независимо от размера – в уникално изживяване." "Кухнята е всичко за мен. Това е може би най-използваната стая в къщата ми", казва Бенсън и споделя, че именно там се събират с приятелите й. Тя споделя, че за нейната визия се е вдъхновила от ексклузивния ресторант на Ralph Lauren "Polo Bar", където всичко е в зелено.

Ашли признава, че за визията на дома си, тя намира вдъхновение от своите пътувания по света. И има защо! В дома си, актрисата иска да се чувства все едно е на почивка. "Винаги съм искала да живея в къща, която да ме кара да се чувствам така, сякаш съм на постоянна ваканция. Когато съм в двора на къщата си, се усещам така сякаш съм в Италия или в Барселона – със сигурност някъде извън Лос Анджелис," казва тя пред AD.

В задния двор, Ашли се радва на голям басейн, който е облицован със сини декоративни плочки, типични за Южна Италия. Трапезарията на актрисата носи френски шик в... мрачно черно. Стените, пода, масите и столовете - всичко е в черно. Вратите са с типичната за Франция сводеста форма. Но има един акцент, който е ключов за стаята. "Имам камина тук, която преработих в злато", казва блондинката и добавя: "През зимата в нея гори огън почти през цялото време."

За своите бани, Бенсън черпи вдъхновение "от един хотел в Амстердам, който е доста странен". Едната е в индустриален стил, с медна вана и душ, като пространството лесно може да се превърне в парна баня. Другата баня пък е с оригинални аплици, светло дърво и обков от полирано злато.

Спалнята й също е доста ексцентрична, с различни цветни акценти. Леглото е в жълто, има розови аплици, а в ъгъла има сух бар с безброй бутилки алкохол. "Защо да нямате бар в спалнята си. Така се чувствам като на хотел", казва тя.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA