Силна ли е психиката ви?

Някои жени знаят какво да НЕ правят и това се оказва по-важно от всичко друго за успеха им

Знаете ли, че съществуват ментални упражнения, които могат да ви помогнат да изградите силна психика – те са еднакви за мъжете и за жените. Но полът все пак играе огромна роля, когато става въпрос за контрапродуктивни навици, които често са спирачка в живота ни. Първата стъпка към създаването на положителна промяна е да разпознаете нездравословните си навици. След това с лекота можете да ги промените, а това ще даде въздух и криле на здравослвоните такива, за да се проявят по-добре.

Какви неща знаят много добре, че НЕ трябва да правят жените със силна психика?

Не се стремят към съвършенство

Ироничното за перфекционизма е, че всъщност ни кара да се справяме по-зле. Високи очаквания към себе си – да, но никога невъзможни.

Не се сравняват с другите

Маркетинговите кампании имат точно тази цел – да ни накарат да искаме да сме по-хубави, по-успешни, по-умни, по-обичани... от другите. Това обаче може да ни обезкуражи в дългосрочен план. Вместо да се сравнявате с другите, добре е да се вслушвате в мнението им само за да се учите от него.

Не омаловажават собствените си успехи

Под натиска да бъдем смирени, често се притесняваме да не би да проявим нарцистичната си натура. И тогава омаловажаваме собствените си постижения до такава степен, че не успяваме да се възползваме от тях. Но няма нищо лошо да се гордеете суменията си и да сте благодарни за постиженията си.

Не приемат уязвимите си места като слабост

Да допуснем грешка или да поискаме помощ често изглежда като слабост, но да покажем, че сме уязвими всъщност е проява на сила. Нужен е кураж, за да се поставите в позиция, в която рискувате да бъдете наранени. Но да бъдете уязвим е от ключово значение, когато става дума за формиране на смислени отношения.

Не повдигат собственото си самочувствие за сметка на други хора

Макар понякога да е изкушаващо да стъпите на собствения си статус и да изтъкнете недостатъка на някой друг, истинските победители са тези, които наистина успяват в живота.

Не се страхуват да нарушават правилата

Да излизате извън правилата е част от пътя към положителната промяна. Дори и да не сте напълно квалифициран, явете се на интервю за желаната позиция. Живейте според собствените си условия и бъдете готови да нарушавате правилата от време на време.

Не позволяват на собствените им съмнения да ги спират по пътя

Не слушайте мозъка си, докато се опитва да ви убеди, че не сте достатъчно добра за нещо. Когато се огледате, вероятно ще си помислите, че всичко около вас са доста по-уверени.  Истината е, че всички се съмняваме в себе си, но това не е нещо лошо. Приемете несигурността и си вярвайте – това всъщност може да ви помогне да останете фокусирани върху най-доброто.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA