Само 3 въпроса, които веднага ще определят дали връзката ви има бъдеще

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 24 септември 2019

Френската психоложка Мария Джеймсън консултира двойките вече 15 години. Въз основа на разговорите си с тях, тя разкрива, че сходните типове хора все още се разбират по-добре от тези, които са много различни по характер. Само хора със сходни възгледи за живота могат да се похвалят с идеална връзка. Не, това не означава, че и двамата трябва да обичате готвенето или футбола. Но има основни неща, които трябва да са сходни, например темпераментите. В противен случай, връзката няма да продължи дълго.

Въз основа на своите наблюдения, д-р Джеймсън е написала научна работа, в която определя три основни въпроса, които влюбените трябва да си зададат, преди да преминат към съвместен живот. Колкото повече общи отговори имате, толкова по-добре. Не, това не означава, че в случай на различни отговори, трябва спешно да се разделите, просто трябва да работите усилено, за да поддържате връзката си. За разлика от тези, които имат еднакви отговори на всички въпроси – за тези късметлии съвместното живеене вероятно е лесно и приятно, защото темпераментите им съвпадат. И не се притеснявайте, ако вашият тест за съвместимост не успее. Запомнете - всяко правило винаги има изключения.

И така, кои са тези въпроси?

#1. Бихте ли искали да обиколите света с каравана?

връзка
Тест, разкриващ вашия характер. Ако мечтаете да пътувате с кемпер, най-вероятно сте затворена и самовглъбена личност. За хората, които обичат общуването, такова пътешествие е кошмар. Сентенцията, че с любимия човек сте готови да отидете и на край света за тях звучи като заплаха. Дори ако такъв човек е щастлив с вас, той има нужда да общува с други хора, със своя кръг приятели и се радва на личното си пространство.

#2. Харесвате ли филми на ужасите?

връзка
От отговора на този въпрос ще стане ясно дали вашият партньор има достатъчно адреналин в живота или не. Обикновено хората, склонни към тревожност, приключения и рискови спортове (алпинисти, водолази, парашутисти) не обичат филмите на ужасите – те или са зависими от адреналина, с който са свикнали в живота, или са толкова тревожни, че не искат да изпитват стрес дори по време на гледане на филми на ужасите. На обикновения човек, за да получи доза адреналин, му е достатъчно да гледа канала Discovery или „Странни неща”. Така че, ако той гласува за научната фантастика или детективските истории, а вие за ужасите, не си пасвате.

#3. В град ли искате да живеете или на село?

връзка
Тук всичко е очевидно - това е най-лесният тест за съвместимост. Човек, който мечтае за тиха селска къща, никога няма да разбере някого, който не вижда себе си извън шумния метрополис. Познавате ли хора, които намират хиляда неща, които да правят дори през уикендите и се прибират, само за да пренощуват? За тях е трудно да се радват на дивана пред телевизора вкъщи и на нечия интровертност, съзерцаваща диво езеро сред природата. Но, може би, ще се договорите за алтернатива - прекарайте младостта си в центъра на града, а на старини се преместете на по-спокойно място.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA