Две фрази, които щастливите двойки си казват всеки ден

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 02 ноември 2019

Френската психоложка Камил Рош е убедена, че дори най-обикновените фрази могат да бъдат ключ към хармонията в двойката. Експертът обяснява, че един от най-често срещаните проблеми във взаимоотношенията е дисбалансът: ние се засипваме взаимно с упреци, преглъщаме обидите и напълно забравяме за думите, изразяваши любов и подкрепа. Камил твърди, че към ежедневния диалог с любимия човек трябва да се добавят две фрази, така че двамата, които държат един на друг, да станат по-щастливи - „Благодаря" и „Прости ми".

На пръв поглед тези думи може да изглеждат твърде прости, но те са в основата на приятелската и честна комуникация. Според психоложката е важно да благодарите на съпруга/съпругата или приятеля/приятелката си и да можете да поискате прошка за причинената болка. Това напомня на двамата партньори, че връзката им не е рутина, а е нещо наистина специално. Това, че сте до любимия си човек, е голям късмет и щастие, не го забравяйте.

Рош отбелязва, че няма нужда да прекалявате и да „удавяте” партньора си в благодарности и извинения: не се отнасяйте към това твърде лекомислено, а изчакайте подходящия момент.

А вие кога за последно казахте „вълшебните” думички на човека до вас?

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA