Как да се справите с паниката около коронавируса?

Можем ли да преодолеем повсеместната паника? Да, стига да направим тези четири неща.

Бъдете внимателни и отговорни. Да, прекрасно разбираме желанието ви да се видите на брънч с близките си приятели или да направите обстоен преглед на пролетните намаления в мола, но сега не е времето за това. Подходете сериозно към взетите извънредни мерки и просто поддържайте висока лична хигиена. Запазете спокойствие, това е най-важното.  

00

УСМИХВАЙТЕ СЕ! Казвали сме го много пъти, сега го заявяваме с главни букви. Не само ще се почувстваме по-добре, но и ще настроим психиката и физиката си на оптимистични вълни. Смехът понижава стреса, повишава имунната ни система и понижава кръвното налягане. Цялостното намаляване на тревожността позволява с минимални усилия да преминем в състояние за медитация, а тя е чудесен вариант за справяне с паниката.

00

Дишайте, когато сте стресирани. Контролът на дъха е една от най-лесните и най-ефективни практики за постигане на съзнателност. Излезте на терасата си, ако имате такава, поемете си дълбоко въздух, бройте до 10 и повторете. Така ще успокоите нервната си система и концентрирате вниманието си върху задачите, които ви очакват.

010

Простата истина: Спрете да гледате новини постоянно. Да, осъзнаваме, че ситуацията е изключително важна и е добре да бъдем информирани с всичко, което се случва в световен мащаб с този динамичен процес, но далеч няма нужда да живеем в онлайн пространството, четейки плашещи статистики. Най-малкото, това не е никак добре както за нас, така и за тялото ни.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA