Полезни съвети за менталното ви здраве

Пуснете контрола

Логично е да искаме контрол над нещата, в крайна сметка, така ги постигаме. Но често си позволяваме да се отпуснем само след като свършим всичко - в настоящето ни това е почти невъзможно.

Просто престанете да отмятате списъците със задачи в ума си и отпуснете юздите​​​​​​.

Да контролираш по-малко е не само полезно за мозъка, но и освобождава място за повече наслада, енергия и креативност в дните ни.

 

 

споко

 

 

Фокусирайте вниманието си

Всеки ден стотици малки неща ни разсейват - не само от предварителните ни планове, но и от нас самите.

Можем да поемем отговорност за живота си отново, само като се научим да насочваме вниманието си там, където искаме.

Ако се съсредоточим изцяло, ще срещаме по-малко трудности с изпълнението на задачите и няма да губим толкова време за неща, които всъщност не са от значение.

 

 

книга

 

 

Четете всеки ден

Британско проучване показа, че само шест минути четене на ден намалява стреса, повече от разходка или слушането на музика.

Четенето на книга предлага пълна алтернатива на непрекъснатите звукови сигнали, които сме свикнали да бълват телефоните ни.

Възползвайте се максимално от това приятно занимание, което всъщност предлага и невероятна форма на лечение.

 

 

смарт

 

 

Почивка от екрана

Представете си нещата, които пропускате втренчени в смартфона си - гледката през прозореца на влака, лицата на хората около вас, времето навън, красивото небе.

Ако постоянно посягате към телефона си, тези моменти постепенно изчезват.

Освен това, смартфоните ни насърчават към абсолютен мултитаскинг, което все повече изследвания показват, че е пагубно за ума. 

Не започвайте няколко неща наведнъж, защото това постоянно ще намалява продуктивността ви, и ще натрупва допълнителен стрес.

 

 

разходка

 

 

Намерете време за разходка

Още древните гърци са знаели предимствата на разходките сред природата. Днес, обездвижването е масово явление, затова дори кратката разходка е по-важна от всякога.

Ходенето има прекрасни ползи, тъй като предлага лесен начин да забавите темпото, да помислите за нещата, да дадете тласък на креативността си и да останете в добра физическа форма.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA