Грубите грешки, които често допускаме в секса

Няма нужда да сте персонажи от "Сексът и градът", за да правите нещата като хората.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 08 ноември 2020

На всеки се е случвало да допусне някоя от тези грешки и това е напълно нормално. Важното е да ги имаме предвид и да не им позволяваме да развалят хубавата емоция от истински хубавия секс...

Агресивни сме, а партньорът ни не иска секс. Много хора обичат грубостите в леглото, но това не важи, ако цялостното преживяване ще ви донесе болка и/ли дискомфорт. Особено когато човекът срещу вас няма желание за секс. Уважавайте желанията му, за да получавате същото в обратна посока. 

Пропускаме целувките. Вярвате или не, много хора не целуват партньора си, докато правят секс. Защо? Вероятно защото позата не го позволява или са твърде нетърпеливи за дългоочаквания момент, но експертите препоръчват да не пропускате това ниво на интимност, което само би допринесло за вашето удоволствие.

57

Игнорираме всичко освен чисто сексуалните ерогенни зони. Да, трябва да им обръщате внимание, но не и да забравяте останалите части от тялото, които могат да доставят същото високо ниво на удоволствие. Имаме предвид китките, коленете, гърба и стомаха - важи и за двата пола.

Третираме секса като порнография. Не буквално, а чисто като усещане. Предполага се, че след една определена възраст трябва да оставите настрана всички нереалистични разбирания, които сте разположили в съзнанието си, благодарение на порното. Тогава шансът за реално удоволствие е много по-голям.

57

Сравняваме сегашния си партньор с предишни такива. Ясно е, че сексуалният живот е различен за всеки един човек. Споменаването или дори мислите в посока "как го правеше тя/той", няма да помогне на никого.

Тихи сме. Обичате да знаете, когато партньорът ви се забавлява? Направете същото - просто е, лесно е, ще покажете, че държите на него и цялостното преживяване. Комуникацията е основният ключ към успеха. Да, и в леглото.

Симулираме оргазъм. Ясно е, че се е случвало на всеки, но не е добре да го правите в дългосрочен план, тъй като човекът срещу вас ще остане с погрешно впечатление, а вие... ами, незадоволени. Никой не го иска, така че отново се връщаме към комуникацията. Бъдете откровени! 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA