Очакванията (в секса) ли водят до разочарование?

И, като цяло, защо винаги залагаме толкова много на един ден в средата на февруари?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 14 февруари 2021

Има хора, които още в сутрешните часове на Свети Валентин започват да се къпят в рози, диаманти и просеко. Има и такива, готови да повърнат от мисълта за червени рози, балони и двойки, които упражняват нещо доста по-страстно от елегантна целувка насред улицата, защото много се обичат. И защото останалите около тях го правят. 

Въпреки че няма нищо лошо да демонстрираме любовта си към човека до нас, има цяла гама от различни емоции, които съпътстват празника и разочарованието определено е сред тях.

Според проучване, проведено в близкото минало, близо 85% от мъжете и жените смятат, че сексът е наразделна част от деня на Свети Валентин. 58% споделят, че заниманията под завивките на 14 февруари са по-взривоопасни в сравнение, с който и да било друг ден в годината, а 50% от тях казват, че ще бъдат разочаровани, ако в рамките на деня, по една или друга причина, изобщо не се стигне до секс

57

Участие във въпросното допитване са взели над 20 000 души на възраст между 18 и 70 години, 66% от които са били в дългосрочни връзки. Това е и причината да се стигне до заключението, че Свети Валентин е вторият най-отбелязван в глобален план празник, веднага след Нова година.

Ако и вие сте от хората, които не пропускат да покажат любовта си в спалнята, значи със сигурност е добре да имате следните неща предвид.

5\

Започнете извън спалнята. Привързаността невинаги е чисто сексуална. Започнете с малко напрежение и предварителна игра, за да може, когато стигнете до същинския момент, да се почувствате истински страхотно. 20-30 секунди прегръдка са напълно достатъчни! 

Направете усилие. Страхотният секс не винаги се случва веднага. Понякога са необходими малко планиране, малко организация и малко силно желание за случване на нещата, дори то да липсва в даден момент.

Помислете извън шоколадовата кутия. Цветя, шоколад и бельо? Страхотно. 30% от хората обаче споделят, че те са им омръзнали и готови да променят нещо в картинката. Може би секс играчки? Според същото гореспоменато проучване, 55% от мъжете и жените са отворени да опитат нещо ново, само защото е Денят на влюбените.

Предефинирайте близостта. Свети Валентин е чудесна възможност да се доближите до човека, когото обичате. Използвайте го, за да затвърдите връзката си и не забравяйте, че няма по-подходящ ден да изразите любовта си... от всеки друг. Не е нужно любовта да бъде във въздуха само на 14 февруари. Наистина.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA