Очакванията (в секса) ли водят до разочарование?

И, като цяло, защо винаги залагаме толкова много на един ден в средата на февруари?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 14 февруари 2021

Има хора, които още в сутрешните часове на Свети Валентин започват да се къпят в рози, диаманти и просеко. Има и такива, готови да повърнат от мисълта за червени рози, балони и двойки, които упражняват нещо доста по-страстно от елегантна целувка насред улицата, защото много се обичат. И защото останалите около тях го правят. 

Въпреки че няма нищо лошо да демонстрираме любовта си към човека до нас, има цяла гама от различни емоции, които съпътстват празника и разочарованието определено е сред тях.

Според проучване, проведено в близкото минало, близо 85% от мъжете и жените смятат, че сексът е наразделна част от деня на Свети Валентин. 58% споделят, че заниманията под завивките на 14 февруари са по-взривоопасни в сравнение, с който и да било друг ден в годината, а 50% от тях казват, че ще бъдат разочаровани, ако в рамките на деня, по една или друга причина, изобщо не се стигне до секс

Очакванията (в секса) ли водят до разочарование?

Участие във въпросното допитване са взели над 20 000 души на възраст между 18 и 70 години, 66% от които са били в дългосрочни връзки. Това е и причината да се стигне до заключението, че Свети Валентин е вторият най-отбелязван в глобален план празник, веднага след Нова година.

Ако и вие сте от хората, които не пропускат да покажат любовта си в спалнята, значи със сигурност е добре да имате следните неща предвид.

5\

Започнете извън спалнята. Привързаността невинаги е чисто сексуална. Започнете с малко напрежение и предварителна игра, за да може, когато стигнете до същинския момент, да се почувствате истински страхотно. 20-30 секунди прегръдка са напълно достатъчни! 

Направете усилие. Страхотният секс не винаги се случва веднага. Понякога са необходими малко планиране, малко организация и малко силно желание за случване на нещата, дори то да липсва в даден момент.

Помислете извън шоколадовата кутия. Цветя, шоколад и бельо? Страхотно. 30% от хората обаче споделят, че те са им омръзнали и готови да променят нещо в картинката. Може би секс играчки? Според същото гореспоменато проучване, 55% от мъжете и жените са отворени да опитат нещо ново, само защото е Денят на влюбените.

Предефинирайте близостта. Свети Валентин е чудесна възможност да се доближите до човека, когото обичате. Използвайте го, за да затвърдите връзката си и не забравяйте, че няма по-подходящ ден да изразите любовта си... от всеки друг. Не е нужно любовта да бъде във въздуха само на 14 февруари. Наистина.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA