Рестартирайте връзката с любимия човек

Заложете на няколко сигурни начина, за да се свържете отново с партньора.

Ася Иванова
Ася Иванова 19 април 2023

Стрес, работа, деца, грижи, ангажименти, бързане... всичко това са на пръв поглед дребни неща, които често обаче се оказват препъни камъчето в отношенията с любимия човек. Не всичко обаче е загубено!

Ако се чудите как да се свържете отново с партньора си, когато ежедневните битовизми станат твърде много, има няколко начина, които ще ви помогнат в тази насока. Това са на пръв поглед няколко прости съвета, които обаче са способни да преобърнат нещата в положителна посока. Без значение дали ще решите да приложите един, три или всички трикове в следващите дни, съвсем скоро ще усетите разликата в атмосферата у дома.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СЕКС ТЕНДЕНЦИИТЕ НИ ИЗПРАЩАТ ИЗВЪН ВСЯКАКВА ЗОНА НА КОМФОРТ

ВРЪЗКА

ЛЮБОВНО СЪОБЩЕНИЕ

Няма нищо по-хубаво от това да получите неочаквано любовно съобщение от партньора. Особено когато имате лош ден или когато сте под стрес. Отделете минута, за да му кажете, че мислите за него и ви липсва. Може да му напишете "Надявам се, че имаш страхотен ден! Просто исках да ти кажа, че мисля за теб и съм щастлива, че те имам до себе си" или "Седмицата ми е доста луда, но само мисълта за теб ме кара да продължа напред." Този тип съобщения винаги успяват да накарат партньора ви да се почувства обичан и ценен, а това отнема минута, нали?

ОТИДЕТЕ НА РАЗХОДКА

Забравете за всички тревоги и отговорности и излезте на разходка на чист въздух. Разбира се, телефоните също остават у дома, за да може да не се разсейвате и да прекарате качествено време с партньора си. Наваксайте липсата на време през седмицата, като се отдадете на безгрижни разговори и смях. Обзалагаме се, че натрупаните след това ендорфини ще ви накарат да се почувствате по-малко стресирани и по-близки един с друг.

ГОТВЕТЕ ЗАЕДНО

Няма нищо по-секси от приготването на вечеря, заедно с любимия човек. Често обаче го забравяме, улисани в задачи и отговорности и пропускаме този интимен момент. По-лесно е да поръчаме вечеря и да гледаме телевизия,нали? Да, обаче не прекалявайте. Истинската връзка има нужда от време само за вас двамата. Не е нужно да готвите нещо завъртяно и сложно. Важно е само и двамата да имате желание да готвите и да се наслаждавате на момента заедно.

ВРЪЗКА

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ИМАТЕ ЧУВСТВА КЪМ НЯКОГО? СТРАХОТНО! АМИ СЕГА?

ПЛАНИРАЙТЕ СЛЕДВАЩАТА СИ СРЕЩА

Понякога могат да минат седмици, без да излезете на среща с партньора си заради натоварените графици и на двама ви. И това е съвсем нормално. Ако обаче усещате, че двамата вече сте започнали да се отчуждавате, може би е време да помислите кога можете да си отделите една вечер само за вас и да я запишете в календара. По този начин ще имате нещо, което да очаквате с нетърпение и може дори пеперудите в стомаха отново да се върнат. 

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ КОМПЛИМЕНТИТЕ

Колко често сте толкова погълнати от работа и проблеми, че се разминавате с партньора у дома като два кораба през нощта? Или сте станали толкова разсеяни, за да забележите какво наистина обичате и цените в него? Всички сме били там. Следващия път, когато сте заедно, спрете за секунда, погледнете го и му кажете какво наистина цените в него. 

ГУШКАЙТЕ СЕ

Звучи просто, но когато битовизмите ни налегнат, често забравяме за физическият контакт. Дори науката е доказала, че докато се гушкаме с партньора, тялото освобождава окситоцин, хормонът на "любовта" и на доброто настроение. Така че вместо да лежите на дивана или да заспивате нощем обърнати в гръб един с друг, опитайте да се сближите.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA