Имате чувства към някого? Страхотно! Ами сега?

Не е нужно да бъде неловко или странно, просто трябва да бъдете директни и истински.

Всички сме наясно с неловкия момент, в който трябва да признаем чувствата си на някого. Налице е страхът, че тя/той може да не отвърне на намеренията ни, че може да се провалим, че нещо няма да се случи така, както сме си го представяли. В даден момент обаче просто трябва да го направим, защото няма смисъл от чакане.

Нека бъде кристално ясно как се чувствате

Преди да кажете на някого, че сте влюбени, трябва да сте сигурни, че чувствата ви са сериозни и това не е нещо временно, провокирано от нечий външен вид или други екзистенциални фактори. Обмислете внимателно как да го направите, но само ако сте 100% сигурни, че човекът до вас е нещо повече от просто увлечение. Ако го възприемате като потенциален партньор за остатъка от живота си, определено трябва да го направите, защото иначе не е изключено да съжалявате, че страхът ви е попречил.

Имате чувства към някого? Страхотно! Ами сега?

Изберете правилния момент и бъдете директни

Няма напълно „подходящо време" да признаете, че имате чувства към някого, но определено има няколко организационни елемента, които трябва да съобразите. Първо, не бързайте да предприемате тази стъпка и изчакайте, докато усетите, че наистина имате сериозни намерения към този човек. Намерете тихо и спокойно място и най-важното – бъдете директни! Не изстрелвайте намеренията си веднага, но не увъртайте прекалено много. Кой има време за намеци?!!

Кажете двете думи и нататък...

Може да започнете с нещо малко по-лежерно преди да кажете думите, от които много хора се страхуват. Не е необходимо да бъде неловко, от вас зависи да не го направите такова. Не е нужно и моментът да бъде перфектен, в повечето случаи любовта не е като в романтичните комедии. Проследете как върви разговора и използвайте реакцията на човека до вас, за да предвидите как ще се развият нещата. Ако получите отговор на чувствата си – прекрасно! Пожелаваме ви да бъдете щастливи. Ако обаче нещата от другата страна не бъдат посрещнати толкова радушно, имайте предвид, че това не е краят на света. Всички сме страдали от разбито сърце, може и да не забравяме някои хора, с които сме се сблъскали, но животът продължава.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA