Секс тенденциите на 2022 г. ни изпращат извън всяка зона на комфорт

Ще си говорим за етичната немоногамия, устойчивите секс играчки и *новото* предназначение на мастурбацията.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 22 януари 2022

Фотография: Pexels

Започнахме 2022 г. Вече говорихме за модата, филмите, сериалите, пътуванията и още, и още, но така и не стигнахме до любовта, връзките и секса. Макар за много хора вододелът между "новото" и "старото" да не е толкова видим, колкото за останалата част от човечеството, всички 12 месеца носят със себе си нещо ново. Ето какво обещават тези в личен план.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПО-ХУБАВ ЛИ Е СЕКСЪТ ПРЕЗ УИКЕНДА?

Секс тенденциите на 2022 г. ни изпращат извън всяка зона на комфорт

Проучвания показват, че тази година на пиедестал ще поставим етичната немоногамия. Може би схващате, но предположенията, че последните две години са прекарани основно в компанията на любимия човек, довеждат 45% от обвързаните до желание за нещо различно. И именно 2022 г. ще донесе ръст на полиаморните взаимоотношения и отворените бракове, които позволяват на участниците в тях да се ангажират с по-либерални и не съвсем структурирани връзки. Всеки, повече от наясно с присъствието на другия.

И докато продължаваме да чуваме и виждаме хиляди статистики, които показват, че редовната мастурбация влияе положително както на тялото, така и духа ни, тази година сексолозите предвиждат, че използването ѝ ще се фокусира около облекчаването на стреса. Друго проучване стига до извода, че 90% от жените се спират именно на този метод за справянето с болката при менструация, а 70% от тях заключават, че редовното самозадоволяване я прави в пъти по-малко интензивна.

57

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ОЧАКВАНИЯТА (В СЕКСА) ЛИ ВОДЯТ ДО РАЗОЧАРОВАНИЕ?

Оказва се, че устойчивостта също ще намери място и в секса. През последната година търсенето на играчки, направени от рециклирани материали, е нарастнало с около 63% в сравнение с предните две. Екосъобразният сексуален начин на живот ще намери място и в продуктите, които партньорът ви може да управлява от разстояние. Сещате се, слагате ги, където трябва и могат да се контролират с приложение. Останалото ще научим сами.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA