Секс тенденциите на 2022 г. ни изпращат извън всяка зона на комфорт

Ще си говорим за етичната немоногамия, устойчивите секс играчки и *новото* предназначение на мастурбацията.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 22 януари 2022

Фотография: Pexels

Започнахме 2022 г. Вече говорихме за модата, филмите, сериалите, пътуванията и още, и още, но така и не стигнахме до любовта, връзките и секса. Макар за много хора вододелът между "новото" и "старото" да не е толкова видим, колкото за останалата част от човечеството, всички 12 месеца носят със себе си нещо ново. Ето какво обещават тези в личен план.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПО-ХУБАВ ЛИ Е СЕКСЪТ ПРЕЗ УИКЕНДА?

57

Проучвания показват, че тази година на пиедестал ще поставим етичната немоногамия. Може би схващате, но предположенията, че последните две години са прекарани основно в компанията на любимия човек, довеждат 45% от обвързаните до желание за нещо различно. И именно 2022 г. ще донесе ръст на полиаморните взаимоотношения и отворените бракове, които позволяват на участниците в тях да се ангажират с по-либерални и не съвсем структурирани връзки. Всеки, повече от наясно с присъствието на другия.

И докато продължаваме да чуваме и виждаме хиляди статистики, които показват, че редовната мастурбация влияе положително както на тялото, така и духа ни, тази година сексолозите предвиждат, че използването ѝ ще се фокусира около облекчаването на стреса. Друго проучване стига до извода, че 90% от жените се спират именно на този метод за справянето с болката при менструация, а 70% от тях заключават, че редовното самозадоволяване я прави в пъти по-малко интензивна.

57

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ОЧАКВАНИЯТА (В СЕКСА) ЛИ ВОДЯТ ДО РАЗОЧАРОВАНИЕ?

Оказва се, че устойчивостта също ще намери място и в секса. През последната година търсенето на играчки, направени от рециклирани материали, е нарастнало с около 63% в сравнение с предните две. Екосъобразният сексуален начин на живот ще намери място и в продуктите, които партньорът ви може да управлява от разстояние. Сещате се, слагате ги, където трябва и могат да се контролират с приложение. Останалото ще научим сами.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA