Как ще изглежда пътуването през новата година?

Опитахме се да отговорим на важните въпроси, защото, сещате се, нямаме търпение да видим "малко свят".

Димитър Андонов
Димитър Андонов 15 януари 2022

Фотография: Pexels, Profimedia

Ако се изисква да направим топ 5 на секторите, повлияни най-ударно от развитието на пандемията, то туризмът със сигурност ще се бори за някое от първите места. Пролетта вече обикновено е период на мечти, лятото - на страхотни ваканции, есента - на носталгия по тях, а зимата на мислене за всичко това. Как изглеждат и звучат новите тенденции при пътуванията? Нека ви разкажем.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КЪДЕ ДА ПЪТУВАМЕ С НАЙ-ДОБРИТЕ СИ ПРИЯТЕЛИ?

57

Ще започнем с може би любимата ни тенденция - пътуването с мисъл. Термин, който си измислих буквално с написването му, но който може би описва най-добре този тип travel комуникация. Става дума за желанието да пътуваме до по-далечни и недостъпни дестинации, където да преживеем абсолютно всички аспекти на локалната култура, да говорим с местните хора и да подкрепяме техните бизнеси. Не звучи ли прекрасно?

57

Миналата година терминът "workcation" придоби сериозна популярност и се превърна в топ тенденция, защото близо 49% от участниците в мащабно проучване споделят, че са взели лаптопа и са пренесли home office-а на по-екзотично и приятно място в сравнение с хола. Тази година обаче желанията се насочват към "строгите почивки", по време на които няма да правим нищо друго, освен да пием коктейли и да се забавляваме. Превеждаме за онези, които не разбират: без мейли и обаждания на плажа!!!

57

Въпреки че спонтанното пътуване може да изглежда като особено плашещо решение, развитието на пандемията стимулира поемането на рискове и през 2022 г. се очаква почти 50% от хората да планират ваканциите си не по-рано от 2 седмици преди тяхното случване.

57

И понеже причината за това е именно влизането и излизането от различни страни, 69% от участниците в друго проучване споделят, че досега са използвали и с удоволствие ще продължат да използват приложения, които предсказват и показват до кои държави ще е безопасно да се пътува в конкретно избрания от нас период.

57

Изглежда, че хостелите също ще преживеят някакъв вид Ренесанс. Особено при по-младите пътуващи на възраст между 18 и 34 г., които са категорични, че най-важният фактор при избора на такъв тип настаняване е възможността да общуват с различни хора и да упражнят комуникационните си умения, вероятно хванали прах през последните две години.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: АЛТЕРНАТИВНИ ЛЮБОВНИ ПРЕЖИВЯВАНИЯ В ЛЮБИМИЯ ПАРИЖ

57

За една идея по-улегналите туристи пък на почит ще бъде природосъобразното пътуване. Това означава пребиваване на палатки, в къмпинг, възможно най-далеч от цивилизацията. Макар ние да имаме известни резерви към този тип почивка, може би 2022 г. е чудесен повод да го изпробваме.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA